Prijava

Vaša prijava

Bikovi ušli u prvenstvo uvjerljivom gostujućom pobjedom

[]

KK Marsonia – KK Gorica 60:80

Košarkaši Gorice nesigurno su ušli u susret, ali kad su zaigrali onako kako znaju preuzeli su vodstvo i samo ga povećavali do kraja utakmice. 

Domaćini su bolje otvorili susret i tricama Zadre poveli 13:4. Novoustoličeni trener Gorice, Miron Češkić, odmah je reagirao i pozvao prvi time out. Predah je urodio plodom pa su Bikovi konsolidirali redove i ubrzo preko Gunjine poravnali na 13:13. Sljedećih 10 minuta vodila se izjednačena borba, a tricom Klepe Gorica napokon dolazi do prednosti (25:28) koju više neće ispustiti do kraja utakmice. U 19. minuti tricom Milolože poveli smo dvoznamenkastom razlikom (27:38), a ista razlika bila je na završetku 1. poluvremena (29:40).

Poslije velikog odmora Bikovi su kontrolom skoka, visokim ritmom i agresivnom obranom potpuno zagospodarili terenom. Gunjina nas je u 27. minuti odveo na visokih +16 (38:54), a četvrtinu je zatvorio Klepo za 42:56.

Zadnju dionicu tricom je otvorio danas izvanredni Gunjina, a u 33. minuti Miloloža nas još jednom tricom odvodi na +23 (44:67) i time je utakmica definitivno bila prelomljena. Najvećih +30 imali smo u 39. minuti nakon poena Kotrulje, a konačnih 60:80 značilo je da Bikovi u prvenstvo ulaze s važnom gostujućom pobjedom. Trener Češkić nije mogao poželjeti bolji debi na trenerskoj klupi, ali vremena za slavlje nema jer u subotu 14. listopada nas čeka domaća utakmica protiv Zagreba.


Goričane je danas predvodio Jure Gunjina s double-double učinkom od 25 poena i 16 skokova. Miloloža je u pobjedu ugradio 13 poena, a Klepo 10 poena i 5 asistencija. Vrlo dobar je bio i Kristijan Šutalo s 8 poena i 10 skokova.

KOMPLETNA STATISTIKA

SNIMKA UTAKMICE

Jure Gunjina, igrač utakmice: „Odličan start prvenstva za nas. Pohvalio bih cijelu momčad i mislim da su svi bili na visini zadatka. Posebne čestitke našem treneru Mironu Češkiću koji je nenadano upao na vruću stolicu i odradio to “muški”. Mi se sada okrećemo Zagrebu i pozivamo navijače da nas u subotu podrže na domaćem terenu gdje ćemo također tražiti pobjedu.”

Miron Češkić, trener Gorice: „Čestitam ekipi na pobjedi! Otvorili smo sezonu na najbolji mogući način. Nakon izgubljene prve četvrtine, posložili smo se i preuzeli vodstvo koje smo održavali do kraja utakmice. Imamo još puno stvari na kojima moramo raditi, ali današnji cilj je ostvaren, a to je da smo se iz Slavonskog Broda vratili s pobjedom. Čestitao bih ekipi KK Marsonie na fer i korektnoj igri i želim im puno uspjeha u ostatku sezone. Za mene vrlo emotivna utakmica jer mi brat igra za KK Marsonia, a cijela obitelj bila je na tribinama.
Mi se okrećemo novom tjednu i utakmici protiv KK Zagreba koju igramo na domaćem terenu i želimo do novih bodova.”