Prijava

Vaša prijava

Goričani posustali u finišu, bodovi pripali Zagrebu

[]

U 2. kolu 1. muške lige sastali su se KK Gorica i KK Zagreb, a trijumfirala je gostujuća ekipa rezultatom 61:78. Bikovi su vodili od 1. do 30. minute, ali nisu uspjeli prelomiti utakmicu u svoju korist što su gosti iskoristili u zadnjih 10 minuta

Gorica je otvorila susret košem Milolože i kroz cijelu 1. četvrtinu strpljivom je igrom povećavala prednost. Prvu dionicu je zatvorio Klepo tricom za 18:9 što je ujedno bilo najveće vodstvo do tada.

U13. Minuti Mašić podiže prednost na dvoznamenkastu razliku (23:13), ali gosti preko Galića i Krstanovića uskoro dolaze na samo -1 (26:25). Bikovi se tada bude i u 19. minuti preko Šutala stižu na +11 (37:36). Finiš poluvremena pripao je Zagrebašima koji s 4 vezana poena smanjuju na podnošljivih 37:30 i kao da su nagovijestili mogući preokret.

Poslije velikog odmora gosti su malo po malo grickali prednost Gorice sve dok Galić u 27. minuti nije izjednačio na 45:45. Do kraja četvrtine Zagrebaši su stigli i do svojeg prvog vodstva (51:53) nakon što je u 30. minuti Krstanović pogodio oba slobodna bacanja.

U zadnjih 10 minuta Bikovi su se trudili, ali više nisu uspjevali poravnati rezultat. Prednost gostiju samo se povećavala, a sve je bilo gotovo kada je u 38. minuti Galić stavio tricu za -12 (59:71). Konačnih 61:78 ne sugerira da je ovo do zadnjih minuta bila neizvjesna i izjednačena utakmica, ali bodovi ipak odlaze u Zagreb.

Goričane je predvodio Vito Porobić s 14 poena i 5 asistencija. Kristijan Šutalo se zaustavio na 10 poena i 6 skokova, a Vito Porobić i Jure Gunjina ubilježili su po 9 poena s tim da je Gunjina imao i 11 skokova.

U redovima Zagreba najefikasniji su bili Roko Galić i Stipe Krstanović sa 17 poena svaki.

KOMPLETNA STATISTIKA

SNIMKA UTAKMICE

Bože Radoš, trener Zagreba: »Gorica ima petorku iz Premijer lige koja nas je u početku uvela u njihov ritam. Nismo imali kvalitetan šut za tri poena gdje smo promašili 11 trica i primili 8 poena iz kontranapada nakon čega su oni imali plus 7 na poluvremenu. U drugom poluvremenu smo dignuli agresivnost i naša širina je došla do izražaja što nam je omogućilo pobjedu.«

Miron Češkić: »Dobro smo otvorili utakmicu i prvo poluvrijeme smo odigrali onako kako smo se dogovorili u svlačionici. Zatvarali smo njihov napadački skok, znali smo kome smijemo ići na pomoć, a kom ne smijemo. U drugom dijelu na žalost nismo bili koncentrirani, promašili smo neke zicere i jednostavno ekipa poput Zagreba je otišla u vodstvo i više nije bilo povratka.«