Prijava

Vaša prijava

Bikovi gostuju u Osijeku

[]

Nakon obje gostujuće pobjede Goričani odlaze na megdan Osječanima koji ne znaju za poraz.

U subotu 4. studenog košarkaše Gorice čeka teško gostovanje. Ekipa Vrijednosnica Osijek vodeća je u prvenstvu bez iti jednog poraza do sada. Uoči početka prvenstva Osječani su bili glavni favorit u borbi za Premijer ligu, a to su i potvrdili dobrim igrama u prva 4 kola. Predvodi ih Amerikanac Jamar Ashton koji je na prosjeku od 23 poena po utakmici, a uz njega je i nekoliko iskusnih hrvatskih igrača poput Kujundžića, Vladovića i Primorca.

Trener Miron Češkić i njegovi Bikovi vezali su dvije pobjede (Jazine u gostima, Crikvenica kod kuće) i prepuni samopouzdanja odlaze u Osijek: „Sljedeće kolo igramo u Osijeku protiv ekipe Vrijednosnica koja u odigrana 4 kola ima sve 4 pobjede. Vrijednosnice Osijek imaju veliku ambiciju povratka u Premijer ligu i u ovoj utakmici oni su svakako favoriti. Mi smo u pozitivnom nizu i ako odigramo onako kako smo pokazali da možemo i znamo sve je moguće. Iskreno se nadam dobroj i zanimljivoj utakmici pa neka bolji pobijedi” – zaključio je glavni strateg Goričana.

Fran Došen stariji je od braće Došen koji brane boje Gorice, a dolaze iz poznate košarkaške obitelji. Fran je snažno krilo koje uvijek daje sve od sebe, upisuje se u većinu statističkih kategorija, a najefektnije su njegove neočekivane asistencije koje zbunjuju protivničke obrane:

Pred nama je zahtjevno gostovanje u Osijeku. Odlazimo tamo kao „autsajderi”, što je mislim dobro za nas kao dosta mladu ekipu. Dobro je iz razloga što možemo pristupiti utakmici bez pritiska rezultata. Naravno, i na ovo gostovanje idemo željni pobjede kao što ulazimo u svaku utakmicu. Vjerujem ako damo sve od sebe i odigramo najbolje što znamo da ćemo biti zadovoljni ishodom” – riječi su ovog mladog krila Gorice.

Utakmica je na rasporedu u subotu 4. studenog s početkom u 17 sati, a može se pratiti na HKS TV platformi.