Prijava

Vaša prijava

DRAMA U OSIJEKU PRIPALA VROS-u

[]

Košarkaši Gorice imali su i 18 poena prednosti, ali nakon 2 produžetka utakmica je završila pobjedom VROS-a rezultatom 84:77.

Tijekom 1. četvrtine Bikovi su preko Mašića i Klepe u 2 navrata bili na +6 (6:12 i 11:17). Međutim, sve su tricama anulirali Budimir i Primorac (17:17). Da na mali odmor odemo s bar nekom prednošću pobrinuo se Šutalo košem u zadnjoj sekundi i na semaforu je stajalo 19:21.

Drugu četvrtinu tricama su otvorili Miloloža i Fran Došen pa smo se opet rezultatski odljepili (19:27). U 17. minuti prednost postoje i dvoznamenkasta poslije ubačaja Šutala za 25:36, a poluvrijeme je zatvorio Porobić za do tada najvećih +18 (25:43). Drugim riječima Gorica je imala sjajnu seriju 16:2 jer Osječani su zadnje poene postigli još u 15. minuti.

Poslije velikog odmora VROS-ovci kreću agresivnije i serijom 7:0 spuštaju se na -11. Bikovi brzo uzvraćaju i u 23. minuti Šutalo je vratio na +18 (32:50). Na žalost uslijedio je energetski pad u igri i Goričani 5 minuta ne postižu koš. Četvrtina je završila rezultatom 43:52 i utakmica je bila potpuno otvorena.

Zadnju četvrtinu Bikovi su igrali bezidejno i domaćini su malo po malo stizali prednost da bi u zadnjoj minuti košem i dodatnim bacanjem Kujundžića prešli u u vodstvo 64:62. Stvar je spasio Miloloža koji izjednačava sa zvukom sirene i utakmica je otišla u produžetke.

Nakon prvog produžetka nije bilo pobjednika (73:73) pa se moralo u dodatnih 5 minuta. Osječani su se košem i dodatnim bacanjem Kujundžića odljepili na +4 (79:75), a isti igrač je tricom presudio pobjednika jer VROS je poveo 82:75 na 45 sekundi prije kraja. Konačnih 84:77 značilo je da bodovi ostaju u Osijeku, a nama ostaje žal za propuštenom prilikom.

Svakako treba spomenuti suce i neobičan kriterij prema kojem Bikovi u 2. poluvremenu i dva produžetka imaju samo jedno slobodno bacanje, a domaćin 17.


Goričane je danas predvodio Vito Porobić s učinkom od 22 poena i 4 skoka. Kristijan Šutalo morao je napustiti igru prije vremena zbog 5 osobnih grešaka, ali je svejedno bio ubitačan s 18 poena, 21 skokom i valorizacijom 32. Martin Klepo se zaustavio na 15 poena, 7 skokova i 7 asistencija.

Kod Vrijednosnica su najefikasniji bili Kujundžić s 23 poena i Ashton Jamar s 19 ubačaja.

KOMPLETNA STATISTIKA

SNIMKA UTAKMICE

Kristijan Šutalo, igrač Gorice: „Na početku čestitke Osijeku na tvrdoj i muškoj utakmici te osječkoj publici na divnom ambijentu. Uvijek mi je zadovoljstvo igrati u Osijeku.
Na žalost ujutro smo saznali da Jure Gunjina nije potpuno oporavljen pa smo igrali u skraćenoj rotaciji. Čak i takvi smo odigrali odlično prvo poluvrijeme. Na žalost umor nas je sustigao i to je Osijek znao iskoristiti, a mi nismo kapitalizirali veliku prednost na poluvremenu. U svakom slučaju čestitam svojim suigračima koji su danas odradili lavovski posao i mislim da ova utakmica moče biti odličan temelj za nastavak prvenstva.”