Prijava

Vaša prijava

Gorica u 2. poluvremenu slomila Mladost

[]

Odličnom igrom u 2. poluvremenu Bikovi su u Cedevitinom košarkaškom domu nadigrali mladu ekipu Mladosti rezultatom 63:82 i sada s optimizmom gledaju prema samom vrhu tablice

Prije prvog podbacivanja održana je minuta šutnje za sve žrtve Vukovara i Škabrnje koje se ne smiju nikada zaboraviti, a zatim je fokus ipak bio usmjeran na košarku. U 1. poluvremenu gledali smo izjednačenu borbu u kojoj su se ekipe nekoliko puta smjenjivale u vodstvu. Goričani su najveću prednost imali u 9. minuti poslije trice Gunjine kada smo otišli na +8 (9:17), a domaćini su najveće vodstvo imali u 17. minuti poslije slobodnih bacanja Anzulovića (31:25). Poluvrijeme je zaključio Gunjina još jednom tricom i svojim ukupno 15-im poenom za relativno miroljubivih 34:33.

Drugo poluvrijeme tricom je otvorio Anzulović za 37:33, ali tada je uslijedio gorički uragan koji je serijom 17:0 pomeo Mladostaše s parketa i Gorica je otišla na +13 (37:50). U tim minutama posebno se istaknuo Šutalo koji u 3. četvrtini postiže 15 poena i na zadnji mali odmor otišli smo s 14 poena prednosti (43:57). U zadnjoj četvrtini igrači pod stručnom palicom Mirona Češkića energetski su bili dvije razine iznad Mladostaša i prednost Gorice samo se povećavala. U 36. minuti Šutalo podiže razliku na +20 (52:72), a najvećih +22 bilježimo u 38. minuti poslije trice Perice (56:78). Konačnih 63:82 značilo je da Bikovi s još jednog gostovanja odnose puni plijen i sada s omjerom 5-2 gledamo prema tri prvoplasirane ekipe koje imaju jedan poraz manje.

Goričane je danas predvodio Kristijan Šutalo s učinkom od 23 poena i 17 skokova. Njemu uz bok bio je Jure Gunjina s 22 poena, 7 skokova i 5 asistencija. Svestrani Vito Porobić se zaustavio na 15 poena, 6 skokova i 6 asistencija.

Kod Mladosti su najefikasniji bili Luka Anzulović s 14 poena i Ivan Bogdanović s 12 ubačaja.

KOMPLETNA STATISTIKA

SNIMKA UTAKMICE

Kristijan Šutalo, igrač utakmice: „Na žalost još jedna utakmica u koju smo ušli s lošim pristupom, naročito mojim. Nakon početnog vodstva dopustili smo mladoj momčadi da se rastrči i razmaše što je rezultiralo njihovim vodstvom na poluvremenu. Trener nas je u svlačionici usmjerio na pravi put i kada smo krenuli igrati okomitije na koš Mladost više nije imala rješenja. Čestitam momcima na još jednoj pobjedi, a sad se okrećemo derbiju u Gorici te ovim putem pozivam sve žitelje Velike Gorice na utakmicu i da nam pruže podršku u još jednom teškom dvoboju.”

Miron Češkić, trener Gorice: „Čestitam mojim igračima na još jednoj pobjedi. Dobro smo ušli u utakmicu, ali onda nam se u drugoj četvrtini dogodila mala kriza i ekipa Mladosti dolazi do vodstva. Na poluvremenu smo se dogovorili da podignemo agresivnost i energiju u obrani i iz toga su došli lagani poeni u napadu. Igrali smo nesebično i imali 28 asistencija kao ekipa. Čestitam ekipi HAKK Mladosti na fer i korektnoj borbi i želim im sreću u nastavku prvenstva.”