Prijava

Vaša prijava

Poraz Goričana u Rijeci

[]

U 12. kolu 1. muške lige Bikovi su danas gostovali u Rijeci protiv ekipe Kvarnera 2010 i doživjeli poraz 94:71. Bez ozlijeđenih Jure Gunjine i Martina Klepe jednostavno se protiv lidera prvenstva nije moglo do eventualnog iznenađenja.

Domaćini su poveli tricom Vucića i sljedećih 10 minuta samo povećavali vodstvo. Praktično je 1. četvrtina dala pobjednika jer na kraju ove dionice  na semaforu  je stajalo 29:10. Poslije malog odmora Bikovi su uspostavili ravnotežu na terenu, ali najbolje što smo uspjeli bilo je -15 u 18. minuti poslije koša Porobića (45:30). Na veliki odmor otišlo se s rezultatom 51:34, a najveću prednost Riječani su imali u 34. minuti nakon što je Đugum pogodio slobodna bacanja za + 29 (85:56). Do kraja susreta Goričani su uspjeli samo ublažiti poraz za konačnih 94:71.

Goričane su danas predvodili Vito Porobić s 18 poena, 9 skokova i 3 asista te Ivan Oštrić sa 16 poena i 3 skoka. Standardno dobar bio je Kristijan Šutalo s 12 poena i 6 skokova, a šteta je što je Fran Došen morao rano napustiti igru zbog 5 prekršaja pa se tako zaustavio na 11 poena i 4 skoka.

Kod domaćina su se istaknuli Sime Loure Lisica sa 17 poena i 5 asistencija te Marin Đugum sa 17 poena i 10 skokova.

KOMPLETNA STATISTIKA

SNIMKA UTAKMICE

Miron Češkič, trener Gorice: „Čestitam ekipi Kvarnera na zasluženoj pobjedi. Već u prvoj četvrtini napravili su razliku koju nismo uspjeli smanjiti. Loše smo otvorili utakmicu i u napadu i u obrani. U Rijeku smo došli sa skraćenom rotacijom bez ozljeđenih Martina Klepe i Jure Gunjine. Sada ćemo napraviti kratku pauzu, oporaviti se od ozljeda i nakon toga se okrećemo novim utakmicama i ostatku sezone.