Prijava

Vaša prijava

Gorica uvjerljivom pobjedom protiv Podstrane započela 2024. godinu

[]

U 13. kolu 1. muške lige Gorica je danas u Gradskoj sportskoj dvorani uvjerljivo nadigrala ekipu Podstrane rezultatom 87:69. S novim bodovima Bikovi su završili 1. dio sezone na 4. mjestu i s omjerom 8-5 i dalje konkuriraju u borbi za doigravanje.

Uvodnih 5 minuta utakmice u potpunosti je pripalo Goričanima koji preko Šutala dolaze do dvoznamenkaste prednosti (13:3). Malo kasnije Miloloža je podigao prednost na +14 (17:3), a četvrtinu je tricom za goste zatvorio Bulić pa se na mali odmor otišlo s rezultatom 26:11.

U 2. četvrtini nastavila se dominacija Bikova koji preko Došena u 27. minuti dolaze na +20 (44:24). Poluvrijeme je zaključio Porobić za 49:31 i Gorica je bila na putu da možda uhvati i troznamenkasti broj poena na kraju.

Poslije velikog odmora gosti su kratkotrajno zaprijetili koševima Pavina i Šipića, ali momčad pod ravnanjem Mirona Češkića ubrzo je opet zagospodarila terenom. U 27. minuti Gunjina je dovršio kontru za +26 (67:41), a dionicu je košem za goste zatvorio Šipić za 72:48.

U zadnjoj četvrtini najmlađi igrač na terenu, Branko Stojanov, postigao je poene za +31 (82:51) i pobjednik je bio odlučen. U zadnjih par minuta igrači Podstrane uspjeli su kozmetički popraviti rezultat na konačnih 87:69, ali bodovi su ipak ostali u Gorici.

U redovima Bikova najefikasniji je bio Kristijan Šutalo s double-double učinkom od 23 poena i 10 skokova. Njemu uz bok bili su Fran Došen s 14 poena i 3 skoka te Vito Porobić s 12 poena i 5 asistencija.

Kod gostiju iz Podstrane istaknuli su se Toma Bulić s 23 poena i Bruno Udiljak s 15.

KOMPLETNA STATISTIKA

SNIMKA UTAKMICE

Miron Češkić, trener Gorice: »«

Kristijan Šutalo, igrač utakmice: »Nakon pauze dobro nam je došla jedna ovako pod navodnike lakša utakmica iako nismo podcijenili Podstranu. Drago mi je da se minutaža raspodjelila na sve igrače i da su svi sudjelovali u pobjedi. Veseli vidjeti 24 asistencije i mislim da su gledatelji mogli vidjeti dobru utakmicu. Sada se spremamo za utakmicu s Marsoniom koja će biti puno veći izazov od našeg prvog susreta.«

Goričani su tako na najbolji mogući način započeli košarkašku 2024. godinu i okončali prvi dio prvenstva s omjerom pobjeda i poraza 8-5. Već sljedeće subote počinje 2. dio prvenstva kojeg otvaramo domaćom utakmicom protiv Marsonije.