Prijava

Vaša prijava

U subotu derbi protiv VROS-a

[]

U subotu 10. veljače košarkaški sladokusci u Velikoj Gorici imat će valjan razlog da napune tribine Gradske sportske dvorane. Naime, igra se derbi 1. muške lige između prvoplasirane ekipe Vrijednosnica Osijek i trećeplasirane Gorice. Prvi dvoboj u Osijeku bio je izuzetno neizvjestan i rješavao se kroz dva produžetka, a na karaju su s(p)retniji bili Osječani. Bikovi su u dobrom ritmu i s 5 vezanih pobjeda preoteli su 3. poziciju ekipi Zagreba i sada će se pokušati revanširati košarkašima s Drave.

Miron Češkić ima pred sobom nepunih tjedan dana da u miru složi taktiku za derbi i prenese svoju viziju na igrače koji ga vjerno slijede:

Sljedeće kolo igramo protiv ekipe Vrijednosnica Osijek koja je prva na tablici i ima samo jedan poraz u cijelome prvenstvu. U prvoj utakmici pobijedili su nas nakon 2 produžetka, ali smo pokazali da možemo s njima igrati. Mi ćemo se pripremiti na najbolji mogući način da se u derbiju prezentiramo na vrhu svojih mogućnosti. Očekujem zanimljivu i napetu utakmicu u kojoj će presuditi nijanse i zato pozivam naše navijače da nas podrže u subotu u 16 sati u Gradskoj sportskoj dvorani u Velikoj Gorici« – izjavio je glavni strateg Gorice.

Lovro Došen, mlađi je od braće Došen i ove sezone paralelno nastupa za Goricu i Zrinjevac 1937. U zadnjem kolu odigrao je spektakularnu utakmicu kada je napunio koš Novske s 40 poena od čega je bilo čak 9 trica. Lovro je na sljedeći način najavio utakmicu: »U prošlom ogledu s Vrijednosnicama, kada smo bili bez ozlijeđenog Gunjine, oni su nažalost slavili nakon drugog produzetka. Poučeni tim iskustvom ovaj put nas sigurno neće podcijeniti. Idemo bez pritiska u ovu utakmicu i pokušat ćemo ostvariti 13. pobjedu.«

Utakmica je na rasporedu u subotu 10. veljače s početkom u 16 sati. Igra se u Gradskoj sportskoj dvorani, a ulaz je besplatan.