Prijava

Vaša prijava

Prekinut niz od 6 pobjeda

[]

U 19. kolu 1. muške lige Gorica je danas u Zagrebu poražena od ekipe Hermes Analitice rezultatom 89:84. Bikovi su »premekano« odigrali prvo poluvrijeme u kojem su primili 52 poena. Na kraju smo smo uspjeli poravnati rezultat, ali domaćini su u infarkt završnici ipak zasluženo slavili.

Prva četvrtina protekla je u izjednačenoj borbi u kojoj su se ekipe u nekoliko navrata izmijenile u vodstvu, a na kraju su Analitičari zahvaljujući Škari na mali odmor otišli s +4 (29:25). Međutim, vidjelo se da obrana Bikova nije na potrebnom nivou i domaći košarkaši su u 13. minuti preko Grgića došli do dvoznamenkaste prednosti (40:30). Miron Češkić bio je primoran na minutu odmora poslije koje preko Porobića i Došena privremeno smanjujemo na -5 (42:37). Domaćini su ipak i dalje bili u pozitivnom ritmu pa u 20. minuti tricom Kordića dovršavaju seriju 10:0 za odlazak na visokih +15 (52:37). Srećom, poluvrijeme je tricom zatvorio Došen pa se na veliki odmor otišlo s vodstvom Hermes Analitice 52:40.

Početak nastavka nije bio nimalo obećavajući. Naime, Analitičari su tricom Milekovića i dvicom Grgića otišli na visokih +17 (57:40). Bikovi su se tek tada trgnuli i zaigrali s više energije pa smo preko Gunjine u 29. minuti došli na jednoznamenkastih -9 (67:58), a na zadnji odmor otišlo se s rezultatom 69:58.

Zadnju četvrtinu otvorio je Porobić vezavši 4 poena za 69:62, a u 35. minuti preko Šutala smo smanjili na -6 (72:66). U 37. minuti Klepo je ulovio napadački skok i poentirao za samo -4 (76:72), a na 1:20 do kraja Porobić je tricom vratio stvari na početak izjednačivši na 77:77. Na žalost, igračem odluke u infarkt završnici pokazao se Analitičar Josip Škara koji je pogodio dvije trice. Na prvu je odgovorio istom mjerom Porobić, ali razliku nastalu drugom tricom (83:80) nismo uspjeli uloviti u penal završnici. Šansa je postojala pri rezultatu 87:84, ali Porobićev pokušaj trice zapeo je na obruču. Konačnih 89:84 postavio je Jacović pogodivši oba slobodna bacanja i slavlje domaćih moglo je početi.

U redovima Gorice najefikasniji je bio Vito Porobić s učinkom od 25 koševa i 4 skoka. Martin Klepo nadodao je 16 poena i 6 skokova, a Jure Gunjina 14 poena, 9 skokova i 4 asista. Od igrača s klupe najveći doprinos je dao Fran Došen s 13 poena uz 5 skokova, a listu dvoznamenkastih strijelaca zatvorio je Kristijan Šutalo s 10 poena, 8 skokova i 4 asista.

Kod Hermes Analitice su se istaknuli Josip Škara s 23 poena, 9 skokova i 7 asistencija, Fran Grgić s 14 poena i 7 skokova, Ante Smolić s 14 poena, 8 asistencija i 5 skokova te Ivan Mileković s 19 poena.

KOMPLETNA STATISTIKA

SNIMKA UTAKMICE

Miron Češkić, trener Gorice: »Energetski nismo dobro stajali na terenu u prvom poluvremenu i to je omogućilo domaćoj ekipi da uđemo u njihov ritam. Radili smo previše pogrešaka, a obrambeni skok nam je zakazao pa smo dionicu završili s 52 primljena poena. U drugom poluvremenu smo zaigrali puno bolje, ulovili zaostatak, ali nedostajao je još završni korak za potpuni preokret. Čestitam ekipi Hermes Analitice na pobjedi, a pred nama je tjedan dana da se što bolje pripremimo za sljedeću utakmicu protiv Mladosti.«

Bikovi su porazom okončali niz od 6 uzastopnih pobjeda, a priliku za popravni imat ćemo u subotu 24. veljače kada na domaćem terenu dočekujemo HAKK Mladost.