Prijava

Vaša prijava

Krunoslav Simon u Gorici

[]

Jedan od najboljih hrvatskih košarkaša u protekla 2 desetljeća, Krunoslav Simon, ove subote dolazi u Veliku Goricu. Na žalost, ne da brani boje Gorice, nego baš suprotno, da se suprotstavi Bikovima u pokušaju da i teoretski osiguraju doigravanje 1. muške lige.

Naime, pobjedom od 12 ili više poena razlike Goričani bi osigurali Playoff u koji bi ušli s 3. ili 4. pozicije. Simon je oduvijek bio mamac za košarkaške šmekere jer je svojim potezima opravdavao zašto je baš košarka kraljica igara s loptom i ovo je možda zadnja prilika da ga gledamo u živo. O njegovoj karijeri najbolje govori podatak da je dvostruki prvak Europe jer je s Anadolu Efesom dva puta osvojio Euroligu, a njegov dres s brojem 44 zauvijek je umirovljen pod krovom dvorane istanbulskog kluba. Nakon povratka u Hrvatsku Simon je igrao za Cedevitu Junior, a prije nego objesi tenisice o klin odlučio je igrati još za KK Samobor pod palicom oca Đure Simona.

Priliku da čuva ovu košarkašku legendu imat će naš mladi Frano Miloloža koji je od ove sezone član prve petorke Gorice, a Frane je najavio utakmicu ovim riječima: »U subotu igramo protiv ekipe Samobora koja nas je ove godine pobijedila dva puta. Jednom u kupu Krešimira Ćosića i jednom u ligi tako da im sigurno želimo uzvratiti za te poraze. Pobjedom u ovoj utakmici dodatno bi osigurali i ulazak u playoff, pa vjerujem da uz dobar pristup i energiju na terenu to možemo i ostvariti. Međutim, morat ćemo bolje braniti Simona, ali i ostale samoborske strijelce. Ovim putem pozivam i sve naše navijače da nas podrže sa tribina.«

Miron Češkić sa svojim trupama je ove godine u sjajnom nizu. Devet pobjeda i samo 1 poraz u 2024. bude nadu da napokon možemo pobijediti i Samobor: »U subotu igramo protiv ekipe Samobora na domaćem terenu. Od Samobora smo izgubili u polufinalu Kupa Krešimira Ćosića i u prvom dijelu prvenstva i sada imamo priliku iskupiti se.
Očekuje nas jedna teška utakmica i ovaj tjedan ćemo iskoristiti da se maksimalno pripremimo i pokušamo nastaviti pobjed
nički niz. Pozivam naše navijače da nas podrže u subotu u 17 sati u Gradskoj sportskoj dvorani u Velikoj Gorici, a mi ćemo dati sve od sebe da dođemo do nove pobjede.«

Utakmica je na rasporedu u subotu 16. ožujka u Gradskoj sportskoj dvorani s početkom u 17 sati. Pozivamo sve velikogoričke ljubitelje košarke da osim seniora podrže i naše mlade snage. Kadeti igraju u subotu od 10:30 u OŠ Novo Čiče protiv Larusa, a pretkadeti u nedjelju od 10:00 u GSD protiv Ogulina.


UPISI U PROGRAM “STRESITE STRES”

Hribarova Filmska družina dobila novčana sredstva