Prijava

Vaša prijava

Bikovi izborili Playoff!

[]

U zadnjem kolu regularnog dijela 1. muške lige Gorica je danas gostujućom pobjedom protiv Podstrane izborila Final Four. Bikovi su vodili od prve do zadnje minute i pobjeda niti u jednom trenutku nije dolazila u pitanje. Final Four će iznjedriti koja ekipa ide direktno u Premijer ligu, a koja će igrati majstoricu s predzadnjim sastavom iz najvišeg ranga.

Gorice je tricom Gunjine  na startu utakmice povela 0:5, a već u 5. minuti polaganjem Porobića razlika je postala dvoznamenkasta (4:15). Perica je zatvorio četvrtinu za +14 (12:26) i činilo se da će ovo biti jednosmjerna ulica.

Međutim, u 2. četvrtini i Podstrana je pokazala zube pa su u 12. minuti preko Šipića smanjili na samo 7 poena razlike (21:28). Trener Miron Češkić bio je prisiljen na minutu odmora kako bi svojim trupama vratio neophodnu dozu ozbiljnosti i odmah u sljedećem napadu tricom Frana Došena vratili smo se na ugodnih +10 (31:21). Na kraju četvrtine Bulić je tricom smanjio na 37:45, a da na veliki odmor ipak odemo s dvoznamnekastom razlikom pobrinuo se Lovro Došen pogodivši u zadnjoj sekundi tricu preko cijelog terena za 37:48.

Drugo poluvrijeme tricom je otvorio Gunjina, a zakucavanjem Perice u 28. minuti napokon smo poveli s 20 razlike (46:66). Dionicu je zatvorio Klepo za +23 (48:71) i pobjednik je praktično bio odlučen. U zadnjoj četvrtini Bikovi su rutinski održavali prednost, a za najvećih +26 pobrinuo se Fran Došen tricom u 36. minuti. Konačnih 70:91 postavio je Oštrić i slavlje Bikova moglo je početi.

U sezoni u kojoj je primarni cilj bio ostanak u ligi izboren je Final Four na kojem u prvom krugu idemo na ekipu Kvarnera. U drugoj polufinalnoj utakmici sastaju se VROS i Samobor, a finalisti će odlučivati o novom članu Premijer lige.

U redovima Gorice najefikasniji je bio Jure Gunjina s učinkom od 15 poena i 7 skokova. Odličan je bio i Kristijan Šutalo s 13 poena, 11 skokova i 7 asista i samo su mu 3 dodavanja nedostajala za triple-double učinak. Blizu je bio i Martin Klepo s 8 poena, 8 skokova i 11 asistencija. Velik doprinos pobjedi danas je dala i klupa Gorice koju su predvodili Stipe Perica s 13 i Fran Došen s 11 poena, dok su se Lovro Došen i Ivan Oštrić zaustavili na 9 odnosno 7 poena.

Momčad Podstrane je predvodio David Pavin s 23 poena i 5 skokova.

KOMPLETNA STATISTIKA

SNIMKA UTAKMICE

Miron Češkić, trener Gorice: »Znali smo što nam ova utakmica znači i da naš pristup mora biti maksimalan od prve minute. Ušli smo dobro u utakmicu, nametnuli naš ritam i napravili prednost koju smo održavali kroz cijelu utakmicu. Ovom pobjedom ostvarili smo plasman na Final four i čestitam mojim dečkima na pobjedi. Igrali su maestralno i nadasve kolektivno o čemu najbolje svjedoči čak 29 asistencija.«

Jure Gunjina, igrač Gorice: »Čestitam dečkima i treneru na još jednoj pobjedi i uspješnom ulasku u Playoff. Mi smo svoj posao odradili časno i sportski. U dvoboj s Kvarnerom idemo opušteni i veselimo se dobrim utakmicama, to nam je nagrada za dobar ovosezonski rezultat.«

«