Prijava

Vaša prijava

ŠIBENIK APSOLVIRAN, NA REDU JE SPLIT


Share

Pobjedom protiv Šibenika 99:91 otvorili smo prvi nastup u doigravanju za prvaka Hrvatske. Tri četvrtine naši su košarkaši bili u „glibu“ kako je to slikovito opisao trener Josip Sesar. Međutim, ulaskom u posljednju četvrtinu dogodio se veliki zaokret te smo minus od sedam poena, pretvorili u zavšni plus od osam koševa dobivši taj period igre sa 36:21.
-Dečki su se ulaskom u Ligu za prvaka i psihički ispraznili, a kroz treninge sam vidio da im je drago što su postigli taj uspjeh. Čini mi se kako su imali osjećaj da mogu puno lakše pobijediti u ovoj utakmici zbog izostanka Filipa Vukičevića- osvrnuo se na utakmicu protiv Šibenika trener Josip Sesar.
U domaćim redovima četvorica igrača imala su dvocifren učinak. Najučinkovitiji bio je Ljubo Prgomet s 23 ubačaja, Marko Petrović postigao je 21, Ivan Papac 19, a Ante Mašić 12 poena. Vremena za pretjerano slavlje nije bilo, jer sutrašnjije dan rezerviran za novu utakmicu koja nam donosi gostovanje u Splitu gdje se nismo najbolje proveli na prvom ovogodišnjem susretu, a Splićani su nedavno slavili i u Velikoj Gorici.
-Za dobiti Split trebamo imati ovakav napad i obranu koju smo igrali u posljednjih sedam minuta. Odreagiramo li tako mislim da možemo parirati Splitu. Pametniji smo za te dvije utakmice, tako da možemo napraviti dobar skauting jer znamo što i kako igraju. Mi idemo u Split odigrati mušku utakmicu, pa kako bude- najavio je prvo gostovanje goričkih košarkaša u Ligi za prvaka trener Josip Sesar.