Prijava

Vaša prijava

LIGA ZA PRVAKA OTVORENA POBJEDOM


Share

Ligu za prvaka otvorili smo pobjedom protiv Šibenika rezultatom 99:91 do koje smo došli u posljednjoj četvrtini u kojoj su naši igrači ubacili čak 36 poena za prvu pobjedu u međusobnim susretima. Utakmica je započela u svečarskom tonusu jer je povjerenik A-1 lige, Dražen Jendriš uručio nagrade najboljem asistentu i skakaču netom završene A-1 lige koje su primili Šibenčanin Teo Petani i naš kapetan Ivan Papac.
Prva četvrtina pripala je igračima trenera Josipa Sesara koji gostima iz Krešimirova grada nisu dopustili niti jedno vodstvo do kojeg Šibenčani po prvi puta dolaze tek u 12. minuti nakon ubačaja Krešimira Radovčića za 21:19. Razigrao se u tim trenucima mladi Radovčić na čijim krilima gosti na ulazu u 15. minutu imaju plus šest (33:27). Domaću je momčad na životu svojim ubačajima držao Ante Mašić koji nije dopustio veće odvajanje gostiju koji su na odmor otišli s prednošću od 45:44. Početno izmjenjivanje u vodstvo na početku trećeg perioda igre gosti u završnih pet minuta preko raspoloženih šutera Bašića i Radovčića, te Blaće koriste za odlazak na najvećih 70:61.
Nije u tim trenucima slutilo na dobro. Međutim, u posljednjih deset minuta igre zaigrali smo puno čvršće u obrani, a i napadački se otvorilo o čemu svjedoči čak 36 postignutih poena. U samo tri minute igre u posljednjoj četvrtini zahvaljujući Ljubi Prgometu koji je u tim trenucima nanizao deset poena (tri trice i slobodno bacanje) poveli smo sa 78:76. Stečeno vodstvo više nismo ispuštali, a tamo gdje je stao Prgomet nastavili su kapetan Ivan Papac koji je imao nekoliko atraktivnih zakucavanja te Marko Petrović koji je utakmicu zaključio tricom s osam metara.
-Izvukli smo se iz gliba u kojem smo bili tri četvrtine. Bile su to tri najlošije četvrtine koje smo odigrali na domaćem parketu, izuzev utakmice protiv Kvarnera. Time ne mogu biti zadovoljan, jer obrana 1 na 1 nam je bila jako loša, tek u zadnjoj četvrtini kada smo počeli trčati i kada smo vidjeli da nam je voda došla do grla zaigrali smo kako treba. Iz ovoga treba izvući pouke, ali ovo nam treba biti i škola jer nam sada sljede utakmice protiv jačih suparnika gdje ne smijemo igrati ovakvu obranu- nakon utakmice će trener Gorice Josip Sesar čije igrače sutra očekuje gostovanje u Splitu koji je jučer u Trnskom poražen od Zagreba.

A-1 LIGA ZA PRVAKA, 1. KOLO
KK GORICA – GKK ŠIBENIK 99:91 (19:17, 25:28, 19:25, 36:21)
KK GORICA: Kapusta 7, Šutalo, Petrović 21, Jelenek 6, Mašić 12, Konjević 6, Zrnić 5, Papac 19, Demo, Prgomet 23, Žganec, Anzulović. TRENER: Josip Sesar
GKK ŠIBENIK: Radovčić 19, Šarić, Andabaka, Badžim 6, Bašić 24, Blaće 22, Paić 2, Španja, Blažev 2, Vrkić 5, Petani 11. TRENER: Jeronimo Šarin