Prijava

Vaša prijava

ZA KRAJ PORAZ U TRNSKOM


Share

U posljednjoj utakmici prvog dijela sezone poraženi smo s 85:73 od Zagreba. Bila je to prilično jednosmjerna utakmica u kojoj su Mravi iz Trnskog četrdeset minuta imali rezultatskog prednost izuzev našeg početnog vodstva.
Zahvaljući iskusnome Jakovu Vladoviću koji je u prvih deset minuta ubacio osam poena domaćini su prvu četvrtinu završili s vodstvom 22:16. Nakon samo tri minute igre u drugom periodu Zagreb je po prvi puta stekao dvoznamenkastu prednost (26:16), no serijom 8:2 približili smo se na četiri poena zaostatka tri minute prije odlaska na odmor (28:24). Završnica ipak pripada košarkašima Zagreba koji u preostalom vremenu ubacuju devet, a mi tek četiri poena i to s linije slobodnih bacanja.
U nastavak susreta puno bolje ulaze igrači trenera Josipa Sesara koji je kao igrač u Trnskom ostavio jak utisak. Zahvaljujući Ljubi Prgometu i Ivanu Papcu petnaestak minuta prije kraja stižemo na 45:41, na što domaći igrači odgovaraju serijom 18:2 u koju je Miralem Halilović ugradio devet, a Luka Božić sedam poena za najvećih plus dvadeset (63:43) čime je pitanje pobjednika bilo riješeno. -Zagreb i Kvarner 2010 su klasa iznad svih u A-1 ligi i to se vidi. Mogu oni izgubiti neku utakmicu, ali vidi se razlika u kvaliteti. Potajno sam se nadao da Halilović neće igrati jer on Zagrebu donosi jednu posebnu energiju. To se vidjelo i danas iako nije bio na vrhunskoj razini. Imali smo priliku držati utakmicu u egalu kad smo u trećoj četvrtini došli na četiri poena zaostatka, ali u dva napada, Zagreb je ponovo napravio razliku i tu je bio kraj priče. Potpuno su nas nadskakali u drugom dijelu utakmice i još smo na kraju dobro i prošli- izjavio naš trener nakon utakmice.
Ovim porazom zaključili smo iznimno uspješan prvi dio sezone u kojem smo ostvarili šest pobjeda i četiri poraza što nas je smjestilo na petu poziciju. Utakmicom u Trnskom zaključili smo ligaške obaveze za ovu godinu, a do kraja 2015. očekuje nas još nastup u Kupu Krešimira Ćosića.

A-1 LIGA, 11. KOLO
KK ZAGREB – KK GORICA 85:73 (22:16, 16:12, 29:21, 19:24)
KK ZAGREB: Majcunić 8, Vladović 14, Božić 21, Halilović 21, Mileković, Vlaić 2, Perić, Batur 5, Marčinković 3, Šarlija 11, Radoš, Lazić. TRENER: Danijel Jusup
KK GORICA: Kapusta 9, Šutalo, Petrović 2, Jelenek, Mašić 12, Konjević 9, Zrnić 15, Papac 12, Demo, Herendić, Prgomet 10, Skokna 4. TRENER: Josip Sesar