Prijava

Vaša prijava

NAJUVJERLJIVIJE DOMAĆE IZDANJE


Share

U posljednjoj ovosezonskoj utakmici na domaćem parketu ostvarili smo i najuvjerljiviju pobjedu pred svojim navijačima. Rezultatom 95:74 svladali smo Alkar za šestu ovosezonsku pobjedu koja nas je uoči nedjeljnog gostovanja u Trnskom kod Zagreba smjestila na petu poziciju.
Utakmica je odlučena već u ranoj fazi jer nakon tri i pol minute smo imali vodstvo od 14:6, a pobjednički ritam našoj igri davao je Borna Kapusta koji je započeo šuterski dobru večer naše momčadi (ukupan šut 65 posto, op.a) koju su kasnije s vanjskih pozicija nastavili Davor Konjević i Ljubo Prgomet, dok su pod košem tradicionalno dobre role odigrali Marin Zrnić i kapetan Ivan Papac koji je imao i nekoliko atraktivnih zakucavanja.
Nakon prve dionice imali smo deset poena viška (28:18), da bi do odlaska na odmor prednost povisili na plus 19 (53:34). U istom ritmu nastavili smo i u nastavku utakmice kada smo poveli i s najvećih 68:44. Samo zahvaljujući Ivanu Svalini koji je u nastavku ubacio 11 poena, te Dini Šipiću gosti su bili na životu, da ne dožive još teži poraz. Malo opuštanje početkom posljednje četvrtine gosti su iskoristili za približavanje na 80:68, nakon čega serijom 10:1 ponovno odlazimo na prednost od dvadeset poena koju smo zadržali do kraja susreta nakon čega je moglo započeti slavlje još jedne pobjede. -U pripremi za ovu utakmicu uvelike mi je pomogao i neugodan poraz u Split. Taj poraz nas je prizemljio te smo cijeli tjedan dobro trenirali što se odrazilo na utakmicu. Imali smo odlične 32 minute nakon čega je bio pad od pet šest minuta, no imali smo preveliku zalihu da bi je ispustili. Nakon ovakve pobjede ne treba tražiti zamjerke, nego čestitati momcima na ovako dobroj partiji- o utakmici će trener, Josip Sesar.

A-1 LIGA, 10. KOLO
KK GORICA – KK ALKAR 95:74 (28:18, 25:16, 22:18, 20:22)
KK GORICA: Kapusta 23, Šutalo 4, Petrović 6, Jelenek, Mašić 4, Konjević 10, Zrnić 10, Papac 16, Demo 1, Herendić, Prgomet 14, Skokna 7. TRENER: Josip Sesar
KK ALKAR: Bilić, Boban 3, Bilandžić 3, Modrić 5, Dominović 1, Šipić 15, Gaurina 13, Glavinić 13, Svalina 11, Bašić, Kanaet 10. TRENER: Mladen Vušković