Prijava

Vaša prijava

12. kolo 1. seniorske lige: KK Borovo – KK Gorica 74:99!


Share

U 12. kolo 1. seniorske lige košarkaši Gorice gosotovali su u Borovu protiv istoimenog domaćina. Utakmicu su na početku karakterizirale čvrste obrane i puno promašaja što je domaćin iskoristio za minimalno vodstvo na isteku prvih 10 minuta 19-18.
No, duža i kvalitetnija klupa Gorice omogućuje treneru Sesaru da svaki put složi najidealniju petorku pa do poluvremena stvari sjedaju na svoje mjesto i Gorica vodi 47:34. U drugom poluvremenu domaćin još nešto pokušava ali kad razlika prijeđe 20 koševa pobjednik je odlučen. U redovima Goričana nekoliko pojedinaca odigralo je zapažene role, Ljubo Prgomet predvodio je strijelce sa 17 koševa, Ivan Ćubela dodao je 16 uz 5 asista, Marko Baković pratio ih je s 14 koševa i tome pridodao 11 skokova, Ivan Majcunić također 14 koševa a Ivan Penić s 13 koševa zatvara listu dvocifrenih strijelaca. Kod domaćina najbolji je bio Srđan Brocić s 13 koševa uz tricu 3/3.
Ovom pobjedom Gorica je održala niz nepobjedivosti u prvenstvu te dodatno učvrstila 1. mjesto na ljestvici sa svih 12 pobjeda.