Prijava

Vaša prijava

1. seniorska liga, 13. kolo: KK Bosco – KK Gorica 71:86


Share

Derbi 13. kola igran je u Zagrebu gdje je drugoplasirani Bosco dočekao vodeću i neporaženu Goricu. Bosco je u sastavu imao i igrača Cibone Dominica Gilberta i domaćini su poveli  6:2, a nešto kasnije i 8:5, a upravo je polovicu poena postigao Gilbert. Kod rezultata 9:7 za domaćine na nešto više od četiri minute do kraja prve četvrtine kreće i naša serija. Gorica do kraja perioda na krilima Ljube Prgometa i Ivana Papca radi seriju 13:4 i ima vodstvo 13:20. Prgomet je odveo Goricu do najviših plus 12 u prvom poluvremenu na minutu i pola do kraja perioda. Bosco je do odlaska na odmor smanjio na osam koševa minusa.

Domaći tim  je u trećoj četvrtini zaigrao maksimalno angažirano te u nekoliko navrata prišao na samo minus dva. Posljednji puta na nešto manje od tri minute do kraja perioda kada je bilo 48:50 nakon trice Gilberta. Gorica tada radi seriju 12:3 do kraja četvrtine za vodstvo 51:62. Ante Mašić odmah na početku posljednje dionice postiže još dva poena pa se serija produžila na 14:3 za rezultat 51:64. Najvišu prednost na susretu zabilježili smo pred sam kraj nakon trice Prgometa za 69:86.

Opet smo imali nekolicinu dvoznamenkastih igrača u rubrici koševa a predvodio ih je Prgomet s 22 poena uz vrlo dobar postotak šuta. 15 koševa ubacio je Mašić i tome dodao 4 skoka. Mikšić je uz 14 koševa ubilježio i 5 asistencija a još su se istakli Majcunić s 12 ubačaja te Baković i Papac s 10. K tome su zadnja dvojica dodali i 8 odnosno 5 skokova. Kod domaćina najučinkovitiji je bio Gilbert s 23 koša.
Gorica i dalje uvjerljivo vodi sa svih 13 pobjeda iz 13 susreta a sljedeće kolo smo napokon domaćini protiv AKK Universitasa. Utakmica je na rasporedu 24. veljače.