Prijava

Vaša prijava

1. seniorska liga: KK Gorica – AKK Universitas Split 95:75


Share

KK Gorica – KK Universitas Split 95:75
 
U derbiju 14. kola 1. seniorske lige u goste Gorici stigla je mlada i vrlo nadarena ekipa Universitasa iz Splita. Najstariji igrač Splita ima samo 20 godina ali to nije značilo da će se gosti olako predati.
Dapače, gledali smo najuzbudljiviju utakmicu ove sezone kad je Gorica domaćin iako bi krajnji rezultat mogao sugerirati da je riječ o rutinskoj pobjedi.
Hrabro su se postavili Splićani od 1. minute i požrtvovnom obranom nisu dali disati našima. Spriječili su i naš forte ove sezone a to su kontre i polukontre kojima smo lomili sve dosadašnje protivnike. Na poluvrijeme se odlazi s prednošću Gorice 40:34 ali u 3. četvrti gosti ulaze još agresivnije i dovode utakmicu u potpunu rezultatsku ravnotežu 43:43.
S dvije vezane trice Gorica ipak odlazi na na + 9 ali u 32. minuti gosti smanjuju na 61:57. I taman kad se očekivala neizvjesna završnica domaćini dodatnom agresivnošću u obrani uzimaju nekoliko kontri i laganim poenima te s nekoliko trica zadaju konačni udarac protivniku koji je ipak ostao bez daha. Konačnih 95:75 je ujedno i najveća prednost na utakmici do koje dolazimo tricom Mikolaša u zadnjim trenucima susreta.
Najefikasniji kod Gorice bili su Ćubela s 18, Mašić sa 16 i Majcunić s 15 koševa dok je goste predvodio Luka Radoš s 28 ubačaja.
14. pobjeda u nizu za Goričane i trenera Sesara omogućuje nam da i dalje s vrha promatramo ostatak lige.
Trica Bakovića za 46:43:

Trica Penića za 54:48

Papac zabija na asistenciju Mikšića