Prijava

Vaša prijava

Gorica – Agrodalm 88:74 – pobjeda u 1. pripremnoj utakmici


Share

Gorica – Agrodalm 88:74

Danas su se u Gradskoj sportskoj dvorani sastale ekipe Gorice i Agrodalma da odmjere snage u jeku priprema za novu sezonu. Obje ekipe imale su određene promjenu u rosteru u odnosu na prošlu sezonu pa je ovo bila prilika da se vidi kako se novi igrači uklapaju u postojeće sastave.

Iako rezultat sugerira rutinsku pobjedu Goričana bila je ovo vrlo borbena i neizvjesna utakmica u rangu prvenstvenih okršaja iz prošle sezone. Uporni gosti predvođeni iskusnim Perićem odbijali su se predati u nekoliko navrata kad se činilo da Gorica lomi utakmicu.

Sve je počelo uobičajeno i Gorica dobiva prvu četvrtinu 17:13 kako smo i navikli u prošlogodišnjoj sezoni kada su Goričani pomalo dizelaški ulazili u utakmice. No, početkom 2. dionice Agrodalm iz 2 kontre kažnjava ležerne domaćine i prelazi u vodstvo 18:17. Ljutiti trener Sesar poziva time out i grmi na svoje igrače. Gorica nastavlja angažiranije i kada Petrović pogađa tricu za prvu dvoznamenkastu prednost (34:24) čini se da će prednost samo rasti. No, gosti se ne slažu i drže utakmicu na svega par posjeda te poluvrijeme završava 39:30 za Goricu.

U 2. poluvremenu Gorica se razigrala napadački ali Agrodalmovci uzvraćaju istom mjerom i prednost stalno varira između 5 i 10 poena. Ne predaju se čak ni kada Vrlika zabija dvicu i dodatno bacanje za 75:60 nego se vraćaju na -10. S dvije vezane trice domaćini odlaze u jednom trenutku na +18 ali borba na terenu se nastavlja o čemu svjedoče krvavi nosevi kod igrača obje ekipe u zadnjih par minuta. Srećom, sve se završava bez težih ozljeda a Gorica dobiva ovu utakmicu 88:74.

Trener Sesar dao je minutažu svim igračima i pružio im priliku da se igrom i angažmanom izbore za svoje mjesto pod suncem iako su im noge teške a ruke tvrde od napornih priprema.  Novi igrači (Vučić i Anzulović) dobro su se uklopili dok Kapusta vuče jednu lakšu ozljedu pa se danas odmarao.

Sada se nastavljaju treninzi i pripremne utakmice (Cibona!) te ćemo nestrpljivo čekati prvu HT Premijerligašku utakmicu 6. listopada u Šibeniku protiv istoimenog domaćina.

 

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC