Prijava

Vaša prijava

Poraz u 1. kolu na gostovanju u Šibeniku


Share

KK Šibenik – KK Gorica 86:79 (17:19, 20:24, 28:14, 21:22)

Oslabljena je doputovala Gorica u Šibenik da se suprotstavi mladoj i poletnoj momčadi s Baldekina.

Naime, izostala su 2 igrača prve petorke, Petrović i Papac, pa smo u zapisniku imali samo 10 igrača.

Nije to omelo igrače Josipa Sesara da borbeno uđu u utakmicu i nakon početnog grča počela je do izražaja dolaziti kombinatorika naših i u napadu. Posebno je dobro funkcionirala unutarnja igra kada bi Baković ili Mašić ostajali sami pod košem. Nakon plus +2 na kraju prve četvrtine odlaze Goričani i na +9 pred kraj prvog poluvremena. Znakove života u redovima domaćih pokazivao je jedino Junaković kojeg je u 2. četvrtini potpuno zaustavio mladi Jukić.

No, izgleda da se momentum utakmice promjenio u zadnjem napadu Šibenčana kada Bašić u očaju ispaljuje tricu koja ulazi i prednost Gorice pada na samo 6 koševa. U nastavku Šibenčani su se rastrčali i ubrzali svoj napad a Junaković nas ponovo uništava sa 16 poena u 3. četvrtini. Run and gun košarka  i 28:14 za potpuni preokret Šibenika.

Gorica se ne predaje ni nakon -10 i tricom Mašića dolazimo na -5 (72:67). I taman kad se očekivala neizvjesna završnica našima  kao da ponestaje snage i Šibenčani se ponovo odljepljuju na dvoznamenkastu prednost i mirno privode utakmicu kraju. Uz previše izgubljenih lopti u napadu (15) i ne baš naročit šut za tricu od 27% (8-29) nije se moglo više protiv raspoloženih domaćina predvođenih izvrsnim Junakovićem (31 poen, 6 asista, 3 ukradene lopte) i Bašićem (17 poena).

U redovima Gorice najefikasniji su bili Mašić (17 poena), Prgomet (16 poena) te Baković i Zrnić s 13.

Kapusta se iskazao s 8 asistencija a Vučić s 8 skokova.

U sljedećem kolu Gorica dočekuje Bosco i ide po 1. pobjedu.

Igrač utakmice: Martin Junaković

Junaković se nakon kraćeg izleta na Ohrid i Široki vratio u Hrvatsku, ovaj put u rodni Šibenik. Ako se po jutru dan poznaje opet će biti jedan od najkorisnijih igrača HT Premijer lige. Danas je zatrpao koš Gorice s 31 poenom (šut 50% za 2 i 50% za 3) uz 6 asistencija i 3 ukradene lopte. 28 koševa je postigao u samo 2 četvrtine, prvoj i trećoj kada se činilo da samo on postoji na terenu. Šibenski playmaker  i prošle je sezone imao fantastične brojke: 29.3 poena, 7.3 asistencija i 5.3 skokova. Zbog svojih je igara privukao pažnju brojnih klubova (navodno je i Zadar bio zainteresiran za njega), ali ne i tadašnjeg izbornika Hrvatske Ivice Skeline koji ga je izostavio čak i sa šireg popisa kvalifikacijskih utakmica protiv Nizozemske i Italije, a koje su naši košarkaši obje izgubili uz kuknjavu kako nemamo ni playa ni strijelca. Junaković je tada egzistenciju pokušao osigurati južnije na Balkanu zamjenivši devastirani KK Zagreb makedonskim Ohridom. Tragedija hrvatske košarke da domaći talenti moraju u Makedoniju dok klubovi troše tisuće dolara na četvrtorazredne Amerikance. Možda domaći treneri ne vole ovakve igrače koji igraju izvan kontrole i često divljaju na terenu ali s njima samo treba raditi na samodisciplini u igri i boljoj selekciji šuta. Na kraju krajeva ako je trademark hrvatske košarke zadnjih desetljeća postala igra jedan protiv 5 onda za to treba imati igrače a Martin Junaković je svakako jedan od njih.