Prijava

Vaša prijava

Gorica nadigrala Cibonu!


Share

Gorica 25 18 18 22 83
Cibona 22 13 22 19 76

U 5. kolu HT Premijer lige sastali su se danas u ispunjenoj velikogoričkoj  Gradskoj sportskoj dvorani ekipe Gorice i Cibone.

Cibona u uzlaznoj putanji s nekoliko vezanih pobjeda u ABA i HT Premijer ligi, Gorica u silaznoj putanji s 2 gostujuća poraza.

Međutim, da bi ovo mogao biti dan Goričana posvjedočila je već prva akcija domaćina koju Petrović i Baković završavaju uvijek atraktivnim alley-oopom.
Gorica vrlo brzo odlazi na 9:2 a zatim i na 23:13 i čini se da ima punu kontrolu nad utakmicom. Vidjevši da Goričani dobro brane pick igru i zatvaraju reket, Ciboninim igračima ne preostaje ništa osim dalekometnih šuteva koje doduše pogađaju s velikom preciznošću.
S nekoliko trica i dugih dvica Cibona završava 1. dionicu na -3 (25:22).
U 2. četvrtini Cibona s 4 vezana poena Novačića dohvaća svoje jedino vodstvo na utakmici (25:28) ali ne uspijeva okrenuti utakmicu na svoju stranu. Kapusta nakon 3 minute igre pogađa prve koševe Gorice i to tricu za izjednačenje, zatim dodaje 2 slobodna bacanja a s tricom mu se pridružuje i Prgomet te Gorica opet vodi (33:28). Do kraja poluvremena prednost samo raste i na veliki odmor se odlazi s prednošću Gorice 43:35.
U nastavku ekipa Josipa Sesara nastavlja u istom ritmu te tricom Vučića i floaterom Bakovića odlazi na 51:38 što je bila i najveća prednost na utakmici.
Tada Cibona podiže nivo igre u obrani te brzim kontrama počinje stizati prednost domaćih. Kada je Gilbert u 33. minuti zakucao za 64:64 činilo se da će Cibosi u potpunosti prelomiti utakmicu jer Gorica je u tim trenucima djelovala nemoćno kako u napadu tako i u obrani. Međutim, par trenutaka kasnije, Gilbert promašuje oba slobodna bacanja a Baković, Majcunić i Prgomet odvode Goricu na 73:64 što će do kraja utakmice biti nedostižno za goste jer su Mašić i Prgomet do kraja utakmice bili efikasni s linije slobodnih bacanja.
U redovima Gorice najefikasniji su bili Marko Baković (16 poena, 6 skokova) i Borna  Kapusta (13 poena, 8 asista) dok je u redovima Cibone najbolji bio Josip Bilinovac (14 poena, 3 asista) te Filip Bundović koji mu se pridružio s 11 koševa.

Kompletna statistika OVDJE.

 

Tonske zapise igrača Gorice Borne Kapuste i igrača Cibone Josipa Bilinovca poslušajte OVDJE.

U sljedećem kolu koje se igra 10.11. Gorica gostuje kod Vrijednosnica Osijek i s ovakvom igrom nadamo se prvoj gostujućoj pobjedi.