Prijava

Vaša prijava

Velikani padaju u Gorici!!!


Share

Večeras su se u Gradskoj sportskoj dvorani susrele ekipe Gorice i Splita. Gorica koja ima sve domaće pobjede i Split koji ima sve gostujuće pobjede u HT Premijer ligi. Jedan od ta dva niza morao se prekinuti a prekinuo se onaj splitski te su se Splićani pridružili Cibonašima koji su se također pognute glave morali vratiti kući.

Utakmica je počela minutom šutnje u počast žrtvama Vukovora a odmah potom Split je krenuo vrlo ambiciozno te uz dvije realizirane  kontre i pogodak nakon napadačkog skoka poveo sa 6-0.
Gorica se budi te s 4 vezana poena Polutaka i 5 Bakovića dolazi u vodstvo  9-8 nagovještavajući još jednu neizvjesnu utakmicu.
Pri rezultatu 12-15 dešava se neobična situacija. Trener Gorice Josip Sesar koji već ima jednu tehničku zbog prigovora, obraća se nešto povjereniku lige koji sjedi sa strane i na čuđenje cijele dvorane dobiva isključujuću. Ovo kao da je razljutilo igrače Gorice koji vođeni pomoćnim trenerom  Jakovom Stipanovićem brzo  prelaze u vodstvo i ne ispuštaju ga do kraja utakmice.
Splićani se svejedno ne predaju i nošeni Majem Kovačevićem ne dopuštaju Gorici neku veću prednost te se na poluvrijeme odlazi rezultatom 48:45 za Goricu.
U nastavku gledamo pokušaje domaćih igrača da odu na dvoznamenkastu prednost i vrlo dobrog Cobbinsa koji ofanzivnim skokovima i zakucavanjima to ne dozvoljava.
Prijelomni trenutak ipak se dešava 6 minuta prije kraja kada tricama Majcunića i Bakovića Gorica odlazi na +12 (82-70). Split se tricama pokušava vratiti u utakmicu ali Gorica vraća istom mjerom.
Na kraju presudila je svježina domaćih jer trener Stipanović koristio je sve igrače osim mladog Jukića dok se Anzulović koristio uslugama samo osmorice igrača pa Gorica mirno privodi utakmicu kraju sve do  konačnih 97-87.
Najefikasniji u redovima Gorice danas je bio Ivan Majcunić s 21 poenom, Marko Baković dodao je 16 uz 5 skokova a dvocifreni su još bili Imran Polutak i Karlo Mikšić s 10 ubačaja. Spomenimo i Marka Petrovića koji je uz 8 koševa dodao i 8 asistencija.
Splićane je predvodio Maj Kovačević s 26 poena i 3 asista, slijedio ga je Tomislav Gabrić sa 16 koševa, Mate Kedžo je stavio 12, a M. J. Cobbins 10 uz 4 skoka.
Kompletna statistika nalazi se na linku: http://www.fibalivestats.com/u/HKS/930544/bs.html
trica Majcunića:
https://www.facebook.com/kosarkaskiklubgorica/videos/355980498306645/
akcija za Zrnića:
https://www.facebook.com/kosarkaskiklubgorica/videos/250548005819074/?t=2
trica Mikšića s istekom napada:
https://www.facebook.com/kosarkaskiklubgorica/videos/1425549487575551/