Prijava

Vaša prijava

Festival trica i drama u završnici


Share

KK Gorica

98 : 99
24-25  29-24  23-25  22-25

 

KK Hermes Analitica

Odličnu košarkašku predstavu s dva izuzetno raspoložena protivnika imali smo priliku gledati  danas u Velikoj Gorici. Mnoštvo trica, zakucavanja, alley-oop egzibicije, brze kontre i sve ono što krasi kraljicu igara s loptom uključujući i dramu u zadnjoj minuti.
Gorica je otvorila alley-oopom Marka Bakovića a tricom Ivana Vučića vrlo rano došla u vodstvo 10:2. Glavno oružje gostiju u tim trenucima bila je trica koje redom stavljaju Ante Krapić, Ivan Mileković i Roko Rogić. Međutim, tricom Marka Petrovića Gorica dolazi do 19:10 i čini se da ima stvari pod kontrolom, ali s nekoliko koševa Filipa Kordića i Hrvoja Garafolića Analitičari su ti koji odlaze na odmor s prednošću od jednog poena (24:25).
U 2. dionici ulaze igrači s klupe (Prgomet, Zrnić, Mašić)i kako koji uđe tako stavlja tricu. Jednako čine i gosti te se čini da u košarci nema ništa lakše nego pogoditi koš s perimetra.
U tom napucavanju Goričani su ipak nešto uspješniji te na odmor odlaze s 4 poena zalihe (53:49).
Nakon pauze Goričani igraju agresivniju obranu i kontrama kažnjavaju goste, a kada i Borna Kapusta pogađa tricu za najveću prednost domaćih od +12 (67:55) činilo se da će Gorica prelomiti utakmicu. Analitičari se ne predaju nego pojačavaju i oni obranu te polako grickaju prednost pa se u zadnju dionicu ulazi rezultatom 76:74.
Gosti nastavljaju u boljem ritmu i floaterom Krapića stižu do svoje najveće prednosti na utakmici 80:85. Unatoč 4 promašena slobodna bacanja Bakovića, Gorica ipak izjednačava na 85:85 koševima Vučića i čeka nas prava drama u završnici. Igra se koš za koš a pri rezultatu 97:94 Gorica ima 2 slobodna bacanja na samo 20 sekundi do kraja.
Kapusta promašuje oba a na drugoj strani Miron Češkić koji je tek ušao u igru pogađa oba. Slijedi brzi faul na Prgometu ali i on promašuje jedno od dva bacanja i sada gosti imaju priliku tricom doći čak do pobjede. U teškoj poziciji s čovjekom na ruci Roko Rogić pogađa upravo tricu na 6 sekundi prije kraja i gosti vode s jednim poenom.
Trener Sesar zove time out i zadnji napad ide na Bakovića. Baković radi svoju poznatu fintu, oslobađa se jednog igrača ali nailazi na bedem drugog i slavlje gostiju može početi.
Bila je to prava košarkaška poslastica s gotovo 200 poena, 29 trica (s 51% šuta!) a pobjeda zasluženo odlazi onom ko je imao mirniju ruku u završnici – Hermes Analitici.

Goricu je predvodio Ivan Vučić s 23 poena i 5 skokova. 18 koševa i 5 skokova  dodao je Marko Baković, a Ante Mašić postigao je 15 poena uz 5 skokova. Marin Zrnić ubacio je 12 koševa a listu dvocifrenih igrača zatvara Borna Kapusta s 11 poena i 12 asistencija.

U redovima Hermes Analitice danas je najefikasniji bio junak današnje utakmice Roko Rogić čiji je učinak bio blizu tripple doublea s 24 koša, 8 asistencija i 7 skokova.
22 koša, 5 skokova i 4 asistencije imao je Hrvoje Garafolić, a odličan je bio i Ante Krapić s 21 poenom i 9 skokova.