Prijava

Vaša prijava

Poraz mlađih kadeta nakon velike borbe


Share

KK Podsused – KK Gorica 58:46!

Županijska liga mlađih kadeta stigla je do faze Play offa.

Naši mladići solidno su se prezentirali u regularnom dijelu sezone jer ipak ih je velika većina ulaznog godišta a neki još i mlađi. S 5. pozicije dopala nas je trećeplasirana ekipa Podsuseda koja nas je početkom sezone dobila s 20-ak koševa razlike.

No, danas su igrači trenera Josipa Ivankovića izašli na teren s namjerom da se bore za svaku loptu i spriječe sve kontre i lake poene protivnika. Domaćini su se ipak nešto bolje prilagodili na labavi sudački kriterij koji im je dopuštao sve i svašta, naročito u borbi za napadački skok, pa su poen po poen pomalo  gradili prednost koja je do poluvremena narasla do dvocifrenih 33:22.

U 2. poluvremenu nastavlja se velika borba pod koševima a pri jednom duelu pod našim košem Babić uzvraća na džudo zahvat protivnika te oba igrača dobivaju tehničku. Nakon kraće gužve koja se stvorila nejasno ostaje  zašto posjed ide domaćinu jer svemu je prethodila namjerna igrača Podsuseda.

Nakon ovoga suci počinju dosljednije primjenjivati pravila pa se utakmica poprilično otegnula zbog velikog broja slobodnih bacanja na obje strane.

Na žalost, mladi Goričani danas su zakazali upravo u ovom segmentu igre jer su sveukupno promašili čak 18 slobodnih bacanja od čega 10 u zadnjoj četvrtini. Da  je samo polovica promašenih ušlo utakmica bi se igrala unutar jednog posjeda.

Ovako, domaćini zasluženo slave 58:46 te prolaze u polufinale teže nego li su očekivali.

Naši će novu priliku u županijskoj ligi tražiti sljedeće godine kada će ih većina biti izlaznog godišta.

Riječ dvije o zapisničkom stolu i suđenju:

posebno iritantna danas su bila 2 mladića za zapisničkim stolom koji su ujedno mjerili vrijeme.

U nekoliko navrata sviran nam je istek napada debelo nakon što bi lopta dirala obruč a naši uhvatili loptu.

Ili slučaj kad nam je sviran istek napada 5 ili 6 sekundi nakon izvođenja sa strane a poslije protivničkog faula kada se dobiva 14 sekundi.

Da ne spominjemo kako bi vrijeme teklo dok je lopta van igre, a zaustavljalo se dok je lopta u igri.

Suci ko suci, ali da nam 3 puta sviraju nošenu (opravdano) a protivniku niti jednu od 3 evidentne duple iako naš trener viče, čupa kosu i skače u teren je ipak malo čudno.

Naše hrabre momke danas su po broju poena predvodili Babić s 13 te Ninić s 11 ubačaja dok su u redovima domaćina najprecizniji bili Radnić s 18 i Barić sa 17 koševa. Najopasnijeg Štrleka limitirali smo na 8.

KK Podsused: Radnić 18, Barić 17, Vladušić 9, Štrlek 8, Petrović 2, Berišić 2, Mirković 2, Sačarić, Brezovec, Capan,

KK Gorica: Babić 13, Ninić 11, Tomić 6, Pereković 6, Mudrinić 3, Vitez 2, Grmača 2, Žigrović 2, Stipić 1, Svetlošak, Matić, Baričić, Kompesak