Prijava

Vaša prijava

Gorica završila godinu važnom pobjedom!


Share

Samo jedan pogled na tablicu bio je dovoljan da se uvjerimo koliko je važna večerašnja utakmica između domaće Gorice i gostujuće ekipe Adria Oil Škrljevo. Naime, pobjednik će na božićne blagdane otići u puno solidnijoj situaciji.

Zato ne treba čuditi da je utakmica bila izuzetno borbena, a na momente čak i gruba. Na koncu  se Gorica ipak pokazala kao kvalitetniji suparnik.

Međutim,  nije sve počelo povoljno za domaćina.

Gosti su otvorili s 3 trice u prve tri minute, od čega Yacoubu dvije i poveli s 6:13.
Tada Ivan Vučić dovršava dvije kontre i Gorica započinje seriju 14:0 zahvaljujući kojoj prvu dionicu završava na +6 (22:16).
U 2. četvrini Goričani igraju slobodnije i kombinatorno te kažnjavaju goste brzim kontrama. Gosti ih mogu zaustaviti samo prekršajima od kojih su neki i nesportski pa gledamo dosta slobodnih bacanja i poluvrijeme završava s 49:35 za Goricu.
U nastavku utakmice domaćin je i dalje u boljem ritmu, a koševima se ističe Marko Baković koji u 3. dionici postiže 12 poena te Gorica uoči zadnjih 10 minuta ima +18 (70:52).
Zadnju četvrtinu otvara Karlo Mikšić košem iz kontre i domaćin je 1. put na +20.
Točno na 5 minuta prije kraja košem Marka Petrovića ponavlja se ova prednost (81:61) i čini se da je sve gotovo. Ivan Papac napušta parket, a time i obrana Gorice postaje propusna. Igrači Škrljeva sada se lakše probijaju pod obruč, a posebno se ističe nezaustavljivi Brian Williams s 19 poena u ovoj četvrtini.
Na minutu prije kraja samo je 6 koševa prednosti (86:80) i trener domaćih Josip Sesar poziva minutu odmora poslije koje Baković postiže koš i slobodno bacanje te je pobjednik ipak odlučen.
Konačni rezultat 91:82 možda ne oslikava dovoljno koliko je domaćin bio bolja ekipa večeras.
Goricu je predvodio raspoloženi Marko Baković s 27 koševa i 10 skokova, a odličan je bio i Borna Kapusta s 12 koševa, 11 asistencija i 4 skoka. Ivan Papac dodao je 12 poena i 5 skokova, a Ivan Vučić 11 poena, 8 skokova i 4 asistencije.
Kod gostiju najbolji je bio Brian Williams s 26 poena. Stipe Krstanović upisao je 12 poena i 5 skokova, a dvocifreni su još bili Karlo Lebo s 12 poena te Filip Krajina s 11.
Goričani sada odlaze na zasluženi odmor svjesni da su svojom kvalitetom sposobni za gornji dio tablice u nastavku sezone.
Protiv Osijeka i Hermes Analitice neoprezno smo ispustili bodove s kojima bi već sada bili temo gdje nam po prikazanoj igri i jeste mjesto.
Trica Zrnića:
Koš i slobodno bacanje za Mašića:
Kapusta asistira Bakoviću:
Kontra Vučića:
Koš Petrovića iz teške pozicije:
.