Prijava

Vaša prijava

Propuštena prilika protiv Šibenika


Share

KK Gorica

86 : 87
15 – 23 17 – 27 26 – 20 28 – 17
2019-01-19 18:00 
Arena: Gradska sportska dvorana
Attendance: 300
Referees: Martin Vulić, Denis Hadžić, Marko Stanković
Commissioner: Darko Kotaranin

GKK Šibenik

 

Dva dijametralno suprotna poluvremena imali su priliku gledati navijači večeras u Gradskoj sportskoj dvorani  u susretu 12. kola HT Premijer lige između Gorice i Šibenika.

Utakmica je počela rastrzano i s dosta grešaka obje ekipe, a prvi su ritam ulovili gostujući igrači koji koriste mlaki ulazak domaćina u utakmicu te prvu četvrtinu privode u svoju korist rezultatom 15:23. Bila bi razlika i veća da Karlo Mikšić nije stavio 2 trice krajem ove dionice.
U drugoj četvrtini Šibenčani predvođeni novopridošlim Nikom Slavicom nastavljaju trpati koš domaćina kombinirajući brze kontre i pick igru, a Nikola Korać i Toni Nakić nadopunjuju sve s nekoliko trica.
Prednost gostiju brzo doseže i 20 razlike (18:38), a Gorici ništa ne pomažu brojne rotacije i minute odmora za kojima posiže Josip Sesar. Jedini koji pruža otpor je Marko Petrović s 11 poena u 1. poluvremenu.
Na veliki odmor odlazi se rezultatom 32:50 i ništa ne sugerira preokret koji nas čeka u nastavku.
U 2. poluvremenu Šibenčani usporavaju igru i time gube svoje najopasnije oružje – kontru, a Gorica napokon povezuje svoju napadačku igru. Koševima probuđenog  Ante Mašića, Ivana Papca i upornog Petrovića prednost gostiju lagano se topi i uoči zadnjih 10 minuta iznosi dohvatljivih 12 razlike (58:70).
Zadnja četvrtina donosi pravu dramu. Osim što Gorica iz minute u minutu smanjuje prednost utakmica se u par navrata prekida zbog pirotehnike gostujućih navijača sve dok suci pri rezultatu 77:80 na tri minute prije kraja ne odlučuju isprazniti tribinu s Funcutima.
U dimom zamagljenoj atmosferi  Goričani se trude i efikasno završavaju svoje napade, ali Nakić do kraja postiže tricu, Slavica floater, a Korać je precizan s linije slobodnih bacanja.
Svejedno, Gorica na -1 ima zadnji napad i 8 sekundi vremena, ali Mileković blokira pokušaj Petrovića i Šibenčani se s 2 važna boda zadovoljno vraćaju kući.
Domaću ekipu danas je predvodio raspoloženi Marko Petrović s 24 poena. Ante Mašić pridodao je 18 poena i 5 skokova, a dvoznamenkasti su još bili Ivan Vučić s 10 poena, 6 skokova i 5 asistencija te Ivan Papac s 11 poena i 4 skoka.
U ekipi Šibenika svakako treba istaknuti Nika Slavicu s 36 poena (18/24 šut za 2!) i 11 skokova. Slavica je povratkom u rodni grad učinio odličan potez jer ovdje se uz dobru minutažu može brže razvijati umjesto da truli u domaćim klubovima kojima su draži trećerazredni Amerikanci. Double double ostvario je i Nikola Korać s 13 poena i 13 asistencija. Dojam je pokvario s 11 izgubljenih lopti što ne čudi s obzirom da je tek stigao u momčad.
Tonko Vuko zabilježio je 12 poena i 9 skokova, Ivan Mileković 12 poena, a Toni Nakić 11 poena i 5 skokova.