Prijava

Vaša prijava

1. gostujuća pobjeda!


Share

KK Bosco – KK Gorica 73:96!!!

Goričani su predvođeni Bornom Kapustom došli do prve gostujuće pobjede u vrlo važnoj utakmici 13. kola HT Premijer lige. Naime, ovom pobjedom ulovili smo priključak s ekipama koje se bore za Play off i trenutno držimo 8. mjesto na ljestvici.

Od 1. minute igrači Josipa Sesara nametnuli su se svojom prepoznatljivom igrom i gospodarili terenom povećavajući razliku iz minute u minutu te je 1. dionica otišla u našu korist s rezultatom 12:28.

U 2. četvrtini domaćini pritišću i približavaju se na -11, ali Gorica brzim ritmom ne da igračima Bosca disati i na poluvremenu je 19 razlike za nas.

U nastavku domaćini pokušavaju još jednim naletom učiniti nešto i spuštaju se na -14. Tada Prgomet i Majcunić stavljaju svaki po tricu i praktično rješavaju pitanje pobjednika.

Zadnja četvrtina igra se ležernije, sjevaju trice naših igrača pa je u jednom trenutku bilo i 28 razlike za Goricu.

Borna Kapusta je danas ubilježio 21 poen, 9 asistencija, 5 skokova i 4 ukradene lopte, a protivnici su na njemu napravili čak 11 prekršaja. Po 15 poena dodali su Marko Baković i Ivan Majcunić, a Ljubo Prgomet je postigao 14.

Hrvoje Puljko je odigrao dobru utakmicu za Bosco ubacivši 17 poena uz 3 asistencije, a double-double učinak je imao Mladen Primorac sa 16 poena, 11 skokova i 3 asistencije.

 

Kompletna statistika OVDJE.

Izjave trenera Bosca Ivice Burića, trenera Gorice Josipa Sesara te igrača Palokaja i Prgometa poslušajte OVDJE.

U sljedećem kolu Gorica dočekuje Zadar a utakmica je na rasporedu u petak 1. veljače u 19 sati.