Prijava

Vaša prijava

Pobjeda kadeta u gradskom derbiju!


Share

KK Gorica – KK Velgor 69:66!

(16:16, 21:9, 9:15, 23:26)

U 3. kolu 2. kadetske lige na repertoaru smo imali gradski derbi između mladih snaga Velgora i Gorice.

Ove utakmice uvijek privuku veliki broj gledatelja kao da je riječ o seniorskoj košarci, a tako je bilo i danas.

Roditelji, rodbina, prijatelji, djevojke… trošeći svoje glasnice svjedočili su ne toliko kvalitetnoj koliko borbenoj i požrtvovnoj utakmici obaju momčadi.

Velgor je bolje otvorio i poveo 8:4, ali do isteka prvih 10 minuta Goričani uspostavljaju ravnotežu i rezultat je 16:16.

Ključna je bila 2. četvrtina koju Gorica dobiva 21:9 i odlazi na veliki odmor s +12.

U nastavku se prednost penje i do +16, ali tada našeg ponajboljeg igrača Jerka Vujevića hvataju grčevi i mora na klupu.

Prednost se po malo topi, ali Getz, Janjić, Stiplošek, Ante Vujević i Zvonar  bacaju se na glavu za svakom loptom te je uoči zadnjih 10 minuta još uvijek +6 na kontu.

U zadnjoj četvrtini Jerko Vujević je opet na parketu te se prednost Gorice penje na +12 (59:47). Tada se odjednom mijenja sudački kriterij i suci počinju svirati svaki kontakt te na obje strane gledamo serije slobodnih bacanja, a igrači obje ekipe jedan za drugim napuštaju parket zbog pet osobnih. Ovo je posebno loše po ekipu trenera Ivana Lukača koji ima vrlo kratku klupu. Osim toga njegovi borci su zbog umora vrlo nepecizni s linije slobodnih bacanja i Velgor nas rezultatski pritišće sve više.

U zadnju minutu ulazimo s rezultatom 68:64, a košem Panze Velgor dolazi na samo -2. Janjić vodi zadnji napad Gorice i čuva loptu jer 24 je sekunde do kraja. Unatoč povicima trenera Hanija Istanbulija Velgorovci rade faul tek na 12 sekundi do svršetka, a Janjić pogađa samo jedno bacanje.

Trener Ivan Lukač zove minutu odmora, a zadnja četvrtina zbog 32 slobodna bacanja traje već 40 minuta.

Velgorovci kreću po tricu za izjednačenje, pletu svoju mrežu tražeći poziciju za šut, ali Alpeza im presjeca dodavanje i Goričani slave uz gromoglasan pljesak s tribina.

Čestitke igračima obje ekipe na prikazanoj igri i trudu te čvrstim živcima dok su stoički podnosili sumanute sudačke odluke.

Time se pak ne mogu pohvaliti treneri  koji su dobili svaki po tehničku, ali jednostavno su morali reagirati u pojedinim trenucima.

Goricu su po efikasnosti predvodili Stiplošek i Janjić svaki s 18 poena, Jerko Vujević je stavio 14 uz 20 skokova, a Getz je dodao 11 poena.

U redovima Velgora odličan je bio Panza s 18 koševa, Lacić je dodao 14, a Maršić 12 poena.

U sljedećem kolu mladi Goričani gostuju kod Agens Universa.

KK Gorica: Stiplošek 18, Janjić 18, J. Vujević 14, Getz 11, Zvonar 6, A. Vujević 2, Alpeza, Ninić, Pereković

trener: Ivan Lukač

KK Velgor: Panza 18, Lacić 14, Maršić 12, Maleš 8, Logarušić 6, Stančić 2, Gudeljević 2, Tomić 2, Šupe 2, Skarić, Marijan, Vešligaj

trener: Hani Istanbuli

treća sreća za borbenog Vujevića:

&

Treća sreća za borbenog Vujevića

Objavljuje KK Gorica, Velika Gorica u Subota, 2. veljače 2019.

 

odlična akcija mladog Zvonara:

&

koš Zvonara za 18:16!

Objavljuje KK Gorica, Velika Gorica u Subota, 2. veljače 2019.