Prijava

Vaša prijava

Gorica u polufinale Kupa preko domaćina Splita!


Share

Gorica je izborila povijesno polufinale Kupa Krešimira Ćosića i susret s Cedevitom!

Dugi četvrtfinalni dan Kupa Krešimira Ćosića kraju su priveli košarkaši Splita i Gorice.  Šestotinjak gledatelja konačno je napravilo atmosferu dostojnu natjecanja.

Igrači Vladimira Anzulovića i Josipa Sesara ponudili su im ne pretjerano kvalitetnu, ali dinamičnu i uzbudljivu utakmicu.

Nakon prvih 10 minuta splitski Žuti su bili na +4, a svakako veći plus od toga bila je spoznaja da mogu računati na Pavla Marčinkovića čija su se tri – četiri tjedna izostanka zbog loma prsta skratila na jedan.

Velike probleme Zuli je nespretnim i nepotrebnim trećim prekršajem, na čovjeku koji polaže zicer, napravio Mate Kalajžić.   Minute bez Kalajžića, na semaforu su se odrazile ovako: Split 26 – Gorica 32.  Anzulović ga je brže, bolje, vratio u igru. no gosti su već ušli u pozitivan ritam.

Poremetio ga je trener Josip Sesar koji je, kao i cijela klupa Gorice, žustro reagirao na nedosuđeni, očigledni prekršaj na Borni Kapusti prilikom realizacije za 26-34.  Tehnička klupi bila je vjetra u leđa u tim trenucima grogiranom Splitu koji se približio na 34-38.  Do poluvremena Gorica se stabilizirala te se u svlačionice otišlo s +6 (36:42) na strani Sesarove momčadi .

Nervozni početak drugog poluvremena donio je  ‘dvije minute šutnje’, odnosno igru bez zabijenog poena. Zula je lomio pokretni zonski obrambeni zid Gorice šutom za tri poena. Gabrić je promašio tri puta, Veljačić jednom, a onda je Gabrić iz četvrtog pokušaja zabio i smanjio na 39-44. Na početku 25. minute Split se približio na poen zaostatka 43-44.

Gorica nije odustajala od obrambene formacije, što se pokazalo pametnim rješenjem. Još kada su izbalansirali napadački asortiman i vanjskom (kratkom) šutu pridodali spuštanje lopte pod koš, stigli su do +5  (43-48).  Značaj utakmice je, kako je vrijeme odmicalo, dovodio do sve većeg broja pogrešaka.  U svemu se bolje snašla Gorica koju Papac tricom na 1:14 do kraja treće četvrtine odvodi do velikih +9. Do ulaska u odlučujuću dionicu prednost su podebljali na +11 (45-56).

Gotovo tri minute se čekalo na koš iz igre, a onda je Ivan Majcunić tricom za 47-59 utišao Gripe. Nakon promašenog šestog otvorenog šuta Splićana na drugoj strani  je Ivan Papac položio za +14. Začulo se u tim trenucima s tribina: Zula, ‘ajde ća!

To kao da je pokrenulo Splićane koji se na pet minuta od kraja približavaju na 51-61. Mladi Rebić je napravio novi korak prema topljenju zaostatka (53-61), a Marčinković je tricom odgovorio na tricu… (56-64). No, Majcunić je bio vruć, a Split umoran. Kada je Papac na +10 Gorice na dvije i pol minute prije kraja promašio oba bacanja činilo se da još ima nade za Žute. No, isti je taj Papac malo zatim stavlja tricu za 56-69 i veliko slavlje Goričana.

Završilo je zasluženom i, prema novinarskoj loži očekivanom pobjedom gostiju 63-71! I najljepšim što se može dogoditi na sportskim borilištima, pljeskom splitske publike igračima Josipa Sesara.