Prijava

Vaša prijava

Sesar zahvalio splitskoj publici na podršci


Share

Gorica je nadigrala Split u svakom pogledu.

Konferencija za novinare nakon posljednje četvrtfinalne utakmice bila je teška za KK Split – organizatora turnira. Bolan poraz od Gorice nije najbolje sjeo publici, koja je tražila smjenu trenera Vladimira Anzulovića. Strateg Splita je s knedlom u grlu prokomentirao utakmicu.

– “Čestitam kolegi Josipu Sesaru i njegovoj Gorici na zasluženoj pobjedi. Očekivali smo tešku utakmicu, a nije lako igrati kad imaš ovako loš šuterski dan. Teško je onda pričati o nekakvoj obrani.”

Nije mu bilo u planu koristiti usluge Pavla Marčinkovića, bar ne u tolikoj mjeri. No, kad je voda došla do grla morao je pokušati.

– “Da, nije bilo predviđeno da igra ovoliko, ali zbog tri glupa Kalajžićeva faula sam morao nešto drugo pokušati. Plan je bio da igramo s Veljačićem i Kalajžićem kao bekovskim parom, ali to iz navedenih razloga nismo mogli. Pavle je igrao sa slomljenim prstom i nemam mu što predbaciti.”

Tribine su u jednom trenutku zazivale Zulin odlazak. Je li ga to pogodilo?

– “Tribine su skandirale s pravom, porazi se skupo plaćaju, navijači imaju svako pravo komentirati i žao mi je da danas nismo pružili bolju predstavu.”

Josip Sesar je ostao velik u pobjedi.

“Htio bih se zahvaliti publici, koja je svaki put toplo dočekala moju momčad i mene kao trenera. Što se same utakmice tiče, dobro smo se pripremili. Tek 63 primljena poena na terenu momčadi koja organizira kup je velik uspjeh, a to je znak da smo bili iznimno fokusirani u obrani i imali snažniju želju za pobjedom. Imali smo 39 skokova, a to je Splitov forte, dakle nadigrali smo ih i u tom segmentu. Split je, moram reći, imao veliku nesreću ove sezone s ozljedama i Zuli svakako nije lako raditi u takvoj situaciji.”

Dodao je i pokoju riječ o emocijama svojih igrača.

“Kad jedan Ivan Papac, koji je iznimno miran momak, u 32. minuti pokaže emocije, onda znamo da smo na pravom putu. Ipak, ja bih rado mijenjao pobjedu u kupu za onu u prvenstvu, jer smo u iznimno teškoj situaciji.”

Najavio je i utakmicu s Cedevitom.

– “Protiv Cedevite možemo izaći na teren (smijeh). Ma, ne opterećujemo se. Moji dečki će kao nagradu dobiti utakmicu protiv Eurocup momčadi i pokušat ćemo parirati. Pitanje je kada će oni uopće ići večeras spavati.”