Prijava

Vaša prijava

Gorica nije mogla preko Cedevite


Share

Zaslužena pobjeda favorita u polufinalu Kupa Krešimira Ćosića!

KK Cedevita

93 : 63
25 – 11 26 – 20 23 – 14 19 – 18
2019-02-14 19:00 
Broadcasted on: Arena Sport
Game number: F
Arena: Mala dvorana KK Split

KK Gorica

Zakucavanjem Ramljaka i tricom Cooka Cedevita je pokazala da je u utakmici od početka i da neće biti  opuštanja bez obzira o kojem se protivniku radilo. 5:0 bilo je na semaforu više od dvije minute igre, odnosno do polaganja Papca i prvih poena za Goricu.

No, Cedevitin stroj je od početka prejak za Goricu i radi seriju 13:0, tj. do rezultata  18:2 kojim šalje jasnu poruku. Prva četvrtina završava s respektabilnih 25:11 za Cedevitu.

U nastavku Cedevita progresivno povećava razliku pa najprije rutinski drži Goricu na petnaestak poena razlike, sve do trice Domagoja Bošnjaka kada razlika raste na 20 poena (44:24). Gorica ne nalazi snage za pružanje adekvatnog otpora te se na poluvrijeme odlazi s 51:31.

 

Cedevita-Gorica Kup.jpg

 

Cookove dvije trice na početku drugog dijela utakmice daju na znanje da Cedevita neće spustiti ritam pa nakon dvije minute treće dionice Cedevita vodi i 61:31.

U posljednju se četvrtinu ulazi sa, za Goricu nedostižnih 74:45, a istekom vremena rezultat je 93:63 i Cedevita je sigurnim korakom ušla u finale Kupa.

Elgin Cook je ubacio ukupno 20 poena za Cedevitu, a Jakov Mustapić je dodao 14 uz 6 skokova i 3 osvojene lopte.

U redovima Gorice najbolja su bila dva Marka (Petrović i Baković) koji su svaki ubacili po 11 poena.

Kompletna statistika OVDJE.

Konferenciju za medije poslije utakmice možete pogledati OVDJE.

Plasmanom na Final 8 turnir Kupa Krešimira Ćosića i ulaskom u polufinale nakon eliminacije domaćina Splita košarkaši Gorice ostvarili su jedan od najvećih uspjeha u povijesti kluba tako da niti ovaj poraz od Cedevite neće biti doživljen kao neuspjeh.