Prijava

Vaša prijava

KK Split – najbolja mušterija ove godine


Share

KK Split

79 : 86
11 – 18, 22 – 23, 22 – 22, 24 – 23

2019-03-24 18:00 

Arena: Mala dvorana KK Split
Attendance: 400
Referees: Srđan Dožai, Luka Kardum, Roko Hordov
Commissioner: Stipe Barišić

KK Gorica

Nakon četvrtfinala Kupa Krešimir Ćosića, košarkaši Gorice opet su srušili Split na Gripama, a u ovoj su sezoni sva tri puta slavili u međusobnim susretima. Ovaj puta Gorica je vodila od početka do kraja susreta. Josip Sesar i njegovi košarkaši očigledno imaju dobar recept protiv Splita. Gosti su slavili s 86:79 u susretu u koji je ipak imao neizvjesnu završnicu.

Već je sam početak susreta dao naslutiti kako se Splitu ne piše dobro. Gorica bolje otvaranje susreta nije mogla ni zamisliti. Krenuli su serijom 12:2 u kojoj je Ivan Papac zabio šest poena. Bila je to ujedno i najviša prednost Gorice u prvoj četvrtini, a Splitu nisu dozvolili da im priđe bliže od sedam koševa razlike u početnoj dionici. Gorica je nakon prvog perioda imala vodstvo 18:11.

Split je drugi period otvorio tricom Brune Rebića i smanjio na minus četiri, ali Gorica odgovara serijom 6:0 u kojoj je autor četiri poena Ante Mašić za novu gostujuću dvocifrenu prednost. Uslijedio je možda i najbolji period dobre igre domaćina. Serijom 8:0 koju kreiraju Mateo Kedžo i Michael Cobbins, Split dolazi na samo minus dva, točnije 22:24 sredinom druge četvrtine. Splićani su tu potpuno stali, a Gorica preko Marka Bakovića i Ivana Majcunića radi seriju 7:0 i bježi na devet poena prednosti za što im je bila dovoljna jedna minuta igre. Split je u naredne dvije minute još jednom zaprijetio i došao na minus tri poslije dvica Pavla Marčinkovića i Tomislava Gabrića. Tada su na scenu opet stupili Baković i Majcunić koji su odveli Goricu do vodstva 41:31. Najbolji igrač Slita u ovom susretu, Kedžo, ubacio je posljednje poene u prvom poluvremenu za 41:33.

Treći period bio je onaj u kojem je Gorica došla do najviše prednosti na susretu, a bilo je to na dvije i pol minute do kraja perioda kada je Marko Petrović tricom odveo goste do vodstva 62:46. Split se probudio u završnici četvrtine, točnije Kedžo koji u seriji 9:1 do kraja perioda postiže 7 poena i približava svoju momčad na minus osam uoči posljednjih deset minuta.

Kedžo je i posljednju četvrtinu otvorio poenima, koji su ako pridodamo onima s kraja trećeg perioda, bili za seriju 11:1 i doveo Split na samo šest poena zaostatka. Nakon dugo vremena, poene iz igre postiže i Gorica, točnije Ljubo Prgomet tricu. Bili su mu to jedini poeni na susretu, a Gorica je bila na plus devet. Potpuni povratak Splita u utakmicu dobili smo na četiri i pol minute do kraja kada Gabrić i Kedžo smanjuju na 68:72. Na dvije i pol minute do kraja, Split preko Mate Kalajžića dolazi na 73:76, ali tada Baković i Borna Kapusta pogađaju i vode Goricu do vodstva 73:80 na 75 sekundi do kraja utakmice. Uspio je Split još jednom zaprijetiti, kada su nakon trice Kalajžića stigli na 79:82. Brzi prekršaj u poene s linije slobodnih bacanja pretvorio je Majcunić i tu je priči bio kraj jer je Kalajžić izgubio loptu, a nakon novog brzog prekršaja Splita, Mašić pogađa oba bacanja i postavlja konačan rezultat 79:86.

Gorica je opet odigrala jednu dobru momčadsku partiju u kojoj se izdvojio Baković s 16 poena i 10 skokova, Kapusta je ubacio 12 uz 7 asistencija i 3 skoka, a dvocifreni su bili i Majcunić s 11 te Mašić s 10 poena. Odlične role odradili su Petrović i Lovro Mazalin s po 9 poena dok je Papac ubacio 8.

Kod Splita najbolji Kedžo s 24 poena te po 4 skoka i asista dok je Bruno Rebić ubacio 12 uz 3 skoka. Dvocifreni su bili i Kalajžić s 11 te Gabrić s 10 poena, ali uz loš šut iz igre. Oba igrača pogodila su po tri lopte iz 11 pokušaja.

– Zadovoljan sam i presretan kako su momci odigrali od prve do posljednje minute – kazao je Sesar.
Splitov trener Ante Grgurević nije se želio vaditi na izostanke, nikada to ne radi. Ovaj put, uz sve nedaće na samoj utakmici, bio je i bez viroznog Lovre Runjića.
– Loše smo otvorili utakmicu, poslije smo se vadili, ali smo potrošili previše energije. Krivnja je na nama, imali smo puno početničkih pogrešaka. A što se tiče tog mog poteza s Cobbinsom, nismo prvih par minuta nismo znali što se dogodilo. Nakratko je izgubio svijest, svaka daljnja minutaža bila je bespredmetna. Shvatit ćemo ozbiljno ovaj događaj, Mike je želio igrati, ali sada je najvažnije da obavi sve preglede i da se utvrdi da je s njim sve u redu – rekao je Grgurević.

Ovom pobjedom Gorica se probila na visoko 5. mjesto, a u sljedećem kolu  dočekujemo ekipu Alkara.