Prijava

Vaša prijava

Preko Sinjana do doigravanja!


Share

U 19. kolu HT Premijer lige sastali su se danas ekipe Gorice i Alkara, a uvjerljivu pobjedu odnio je domaćin. Momcima Josipa Sesara to je  već 5. vezana pobjeda što je trenutno najbolji niz u cijeloj ligi!

Alkar je dobro otvorio i poveo 4-0 koševima Šipića i Browna, ali to je bilo jedino vodstvo gostujuće ekipe danas. Kontrolu utakmice preuzeli su Petrović i Mazalin zatrpavajući koš Sinjana pa do kraja četvrtine Gorica vodi 32-21. U 2. četvrtini prednost se gotovo udvostručila, tj. domaćini odlaze na odmor s +21 (58:37).
Novi svijetli trenutak gosti su imali početkom nastavka kada Vučić, Šipić, Markulin i Brown rade seriju 21-13 i spuštaju razliku na 13 poena. Međutim, to je bllo sve od Sinjana za danas. Gorica je opet zaigrala agresivnije i ponajviše zahvaljujući Karlu Mikšiću digla prednost na više od 20 poena te rutinski privela utakmicu kraju.
Konačnih 104:79 ide u prilog Gorici jer su u Sinju izgubili s 21 razlike pa su i po ovom kriteriju sada u prednosti.
Gorica je tako i teoretski osigurala opstanak u HT Premijer ligi, a 99% je dohvatila i doigravanje za prvaka Hrvatske.
Potrebna je još jedna pobjeda da bi bilo100%, a prilika za to se nudi već u sljedećem kolu protiv Analitičara koji su u izrazito silaznoj putanji.
U redovima domaćina istakli su se Petrović s 18 poena te Mikšić sa 17 koševa, 5 asistencija i 4 skoka. Mazalin je zabio 15 poena, a Majcunić 10.
Kod Alkara najefikasniji su bili Markulin s 23 poena te Brown s 22 koša i 7 asistencija.
Kompletna statistika je OVDJE