Prijava

Vaša prijava

Izborena majstorica u Splitu!


Share

KK Gorica

89 : 80
22 – 17 22 – 23 20 – 20 25 – 20
2019-04-27 17:30 
Broadcasted on: HTR 2

Arena: Gradska sportska dvorana
Attendance: 100
Referees: Siniša Herceg, Alfred Jovović, Marko Mustapić
Commissioner: Zvonko Zima

KK Split

Briljantna pobjeda Gorice u potpuno drugačijoj utakmici od one u Splitu. Ovaj puta Josip Sesar imao je malo širi roster na raspolaganju jer su se rekonvalescenti Mazalin i Mikšić vratili u ekipu. Osim toga utakmica je odlično pripremljena, a to se najbolje očituje u boljem zatvaranju reketa i sprječavanju napadačkog skoka Splićanima.

Važnost susreta učinila je da na početku utakmice gledamo dosta grešaka kod obje ekipe pa je nakon 4 minute na semaforu stajalo samo 3:4. S tim da su Splićani  sve poene postigli iz slobodnih bacanja.

Tada Marko Petrović pogađa  tricu za 6:4, a Mate Kalajžić uzvraća dalekometnim pogotkom za dva i utakmica se napokon otvorila. Do kraja četvrtine ekipe se izmjenjuju u vodstvu, a zahvaljujući boljoj kontroli skoka, raspoloženom Anti Mašiću i trici mladog Ante Jukića u zadnjoj sekundi Gorica dobiva 1. dionicu rezultatom 22:17.

Domaćin nastavlja u istom ritmu te uz dvije vezane trice Ljube Prgometa već je  30:19. Trener gostiju Ante Grgurević tada zove minutu odmora nakon koje s nekoliko lakih poena i 2 trice Tomislava Gabrića Splićani dolaze na -3 (32:29).

Slična je razlika i na kraju 1. poluvremena koje završava prednošću Gorice 44:40.

Drugo poluvrijeme gosti otvaraju serijom 7-2 i nakon trice Gabrića Split ponovo vodi 46:47.

Tada Marko Baković uzvraća serijom 5-0 i vraća Goricu na +4, a identična je prednost na semaforu i nakon kraja 3. četvrtine (64:60).

Koševima Ivana Majcunića i Borne Kapuste domaćini rade novu seriju od 8:0 na otvaranju zadnje dionice i Gorica odlazi na +12 (72:60). Ante Grgurević opet zove minutu odmora, ali ovaj puta ne uspijeva promijeniti tijek susreta. Tricom Mašića na 5 minuta prije kraja Gorica odlazi na +14 (77:63) i pobjednik je odlučen.

Splićani do kraja uspijevaju samo smanjiti na konačnih 89:80.

Ovom pobjedom igrači Josipa Sesara izborili su  majstoricu u Splitu koja će iznjedriti polufinalistu doigravanja za prvaka Hrvatske.

Najefikasniji u redovima Gorice danas je bio veteran Ante Mašić s 32 poena (šut 11/14), a tome je nadodao 9 skokova i 4 asistencije. Ivan Majcunić pratio ga je s 15 poena i 5 skokova, a Marko Baković postigao je 12 koševa uz 6 skokova.

Kod Splićana uvjerljivo najbolji bio je Tomislav Gabrić s 26 poena. Mate Kalajžić uz 7 asistencija ubacio je 12 poena, a dvoznamenkast je još bio i Mate Kedžo s 11 ubačaja.

KOMPLETNA STATISTIKA

Josip Sesar, trener Gorice, nakon utakmice nije skrivao zadovoljstvo: „Čestitam svojim momcima na sjajno odigranoj utakmici. Vratili su se Mikšić i Mazalin i pomogli su nam koliko su mogli. Dobili smo na rotaciji i na čvrstoći i zasluženo pobijedili.“

Borna Kapusta, igrač Gorice: ”Nismo se htjeli predati, znali smo od početka da možemo pobijediti i uzvratiti za poraz u Splitu jer smo ih ove godine dobili već tri puta. Vratila su nam se dvojica igrača pa je bilo lakše zbog rotacije i skoka u obrani. Idemo sada u Split pobijediti i proći u polufinale.

Lovre Runjić, igrač Splita: „Zaslužena pobjeda ekipe Gorice. Bolje su otvorili utakmicu, a mi nismo ispoštovali stvari koje smo se dogovorili. U Splitu ćemo morati puno bolje odigrati ako mislimo ući u polufinale“