Prijava

Vaša prijava

Gorica osvojila rođendanski turnir u dramatičnoj završnici!


Idealan je bio završetak rođendanskog prijateljskog košarkaškog turnira u Gradskoj sportskoj dvorani povodom 50. obljetnice osnivanja KK Gorica.

Slavljenik je slavio u finalu protiv Zadra! I to kako? Kapetanskim ubačajem Ivana Papca s istekom vremena za konačnih 87:85 (22:23, 21:20, 26:19, 18:23).

Goričani su odigrali sjajnu utakmicu protiv jednog od kandidata za naslov prvaka Hrvatske, a nakon odlične treće dionice u posljednjoj četvrtini stigli su i do dvoznamenkaste prednosti. Međutim, drama u završnici nije izostala. Zadrani su se ‘junački’ na krilima Junakovića vratili u utakmicu, a čak je i trener Josip Sesar iznerviran nekim sudačkim odlukama zaradio isključenje.

Nekoliko sekundi prije kraja rezultat je bio poravnat, ali KK Gorica koristi zadnji napad. U brzoj tranziciji lopta dolazi do Mašića, on ‘podvaljuje’ Papcu, koji sa zvukom sirene ubacuje za veliko slavlje igrača i navijača Gorice u solidno popunjenoj dvorani. Među gledateljima su bili brojni košarkaški uglednici i legende ovog sporta, a među njima i aktualni hrvatski izbornik Veljko Mršić.

“Mislim da smo zasluženo osvojili ovaj turnira te da smo protiv Zadra odigrali puno bolju utakmicu nego u petak. Puno nam je tečniji bio napad i naše kretnje. Imali smo određenih problema s njihovim centrima, ali sve u svemu, odigrali smo jedna dobar pripremni turnir,” analizirao je strateg Gorice.

“Čestitao bih Mazalinu na ovim igrama i nadam se kako će mu ovo biti poticaj za novu sezonu,” posebno je istaknuo.

MVP MAZALIN

Lovro Mazalin je ponovno predvodio na parketu s 18 poena, deset skokova i pet asistencija, a zasluženo mu je pripala i MVP nagrada za najkorisnijeg igrača ovog turnira.

“Ova pobjeda nam je tek priprema za ono što nas čeka u sezoni. Maksimalno sam fokusiran na tu prvu utakmicu u Splitu i pripremam svoju momčad za to gostovanje, kako bismo startali na pravi način. No, u ovom razdoblju što dođe pobjeda protiv jačeg protivnika to smo sigurno zadovoljniji i svjesni kako smo na pravom putu. Ovo je Meni je onda lakše ustrajati na onome što radimo i tražiti od igrača da vjeruju u sustav,” naglasio je trener Goričana pa zaključio:

“Više volim ovakvu utakmicu, nego da je završilo s 15 razlike za bilo koju ekipu. Igračima je potrebno da se priviknu na stres kojeg donose ovakve situacije.”

PETROVIĆ NE SKRIVA AMBICIJE

Dvoznamenkasti su bili još Ivan Majcunić (12) i kapetan Papac (12) te Ante Mašić (11). Dres Gorice natopili su još Borna Kapusta, uz sedam poena i šesta asistencija, Ivan Vučić (7), Petar Babić (8) Ivan Vraneš (9) i Marko Petrović (3).

“Definitivno se ova gorička priča, od kad sam ovdje, iz godine u godinu poboljšava. Jednostavno nemam riječi o klupskoj organizaciji u proteklih pet, šest godina. Iz dana u dan se klub u svim segmentima diže na sve profesionalniju razinu, a posebno sam zadovoljan što smo ovom pobjedom mogli zaključiti ovaj veličanstveni jubilej i turnir,” naglasio nam je u razgovoru nakon slavlja Marko Petrović, sada već i legenda KK Gorica.

U prošloj sezoni Goričani su stigli do povijesnih rezultata, plasmana u polufinale Kupa Kreše Ćosića, ulaska u doigravanje i osvajanja šestog mjesta u HT Premijer ligi…

Ambiciozno se ulazi i u novu sezonu…

“Očekivanja i apetiti su porasli i kod nas, naravno. Definitivno mislim kako imamo snažniju momčad nego prošle sezone i idemo se svi skupiti pa probati izvući što bolju sezonu,” smatra Marko pa dodaje za kraj:

“Zašto ne bismo ušli u polufinale prvenstva Hrvatske?”

Treće mjesto na rođendanskom turniru osvojila je Cibona pobjedom nad ruskom ekipom Temp SUMZ rezultatom 83:77. Gibson je bio prvi strijelac sa 16 poena, Bilinovac je dodao 13, a Novačić 11 koševa.

Gorica će od idućeg tjedna biti jača na centarskoj poziciji za jednog crnogorskog košarkaša, a očekuju se da bi ekipu mogao pojačati i 25-godišnji Mislav Brzoja, bivši igrač Dubrava i Zadra, koji ima i iskustvo igranja na američkim sveučilištima. Brzoja je s mladim hrvatskim reprezentacijama osvojio dva europska zlata (U16, U18), u generaciji s Darijom Šarićem.