Prijava

Vaša prijava

Gorici bodovi u Šibeniku!


Share

ŠIBENKA 17 14 11 16 58
GORICA 14 25 19 24 82

U trećoj prvenstvenoj utakmici Šibenka je upisala prvi poraz, a Gorica 2. pobjedu pa su sada ove dvije ekipe poravnate na prvenstvenoj ljestvici.

Gorica je od samog početka pokazala koliko je ozbiljna ekipa. Obrana gostiju jako je dobro funkcionirala, tranzicija im je također bila efikasna, tek im je šut malo štekao. Uostalom, kao i onaj šibenski. Narančasti su u prvoj četvrtini trice gađali 2/9, gosti tek nešto bolje (2/7). Ipak, zahvaljujući većem broju skokova Jurićeva momčad imala je 17:14 nakon prvih deset minuta.

Nevolje po domaćine počele su u drugoj četvrtini. Nakić je zabio na početku dionice nakon čega je Šibenka povela s 20:14. Međutim, nakon toga je Majcunić vezao nekoliko dobrih akcija pa je Gorica  prešla u vodstvo, da bi pred kraj poluvremena imala lijepih +11 (28:39). Rezultat bi po narančaste bio još porazniji da im glavu iznad vode nije držao mladi Gulin. Na koncu na pauzu se otišlo rezultatom 31:39.

U nastavku slična situacija. Šibenka se i dalje mučila u napadu, pa je momčad Josipa Sesara manje od tri minute prije kraja došla do najvećih +13 (39:52). U sljedećem napadu gosti su si dopustili i malo atrakcije te još malo povećali prednost (39:56). Raspala se igra domaćina u potpunosti u tim trenucima, Jurić je miksao, tražio raspoloženog igrača, ali nije išlo, pa se u zadnjih deset minuta ušlo rezultatom 42:58.

Rupa na narančastom brodu još se više povećala na početku posljednje četvrtine, kada je Gorica otišla na ogromnih +23 (44:67), a govor tijela domaćih igrača pokazivao je kako je bitka izgubljena.

Jedini koji je u Šibenkinim redovima zaslužio pozitivnu ocjenu bio je Gulin, koji je ujedno bio najefikasniji s 13 postignutih koševa, a jedini dvoznamenkasti u domaćim redovima bio je još samo Mileković (12). U pobjedničkoj momčadi prednjačili su Majcunić sa 17, Vraneš s 14 te Babić s 13 postignutih koševa. Unatoč teškom porazu Funcuti su pljeskom i skandiranjem ispratili igrače.

KOMPLETNA STATISTIKA

SNIMKA UTAKMICE – HKS TV