Prijava

Vaša prijava

Izjave nakon pobjede protiv Hermesa


Share

Josip Sesar, trener Gorice:

Nismo ušli na pravi način u utakmicu, napravili su seriju laganih ubačaja ispod koša, sve suprotno onome što smo se dogovorili. Na tragu toga je cijelo prvo poluvrijeme bilo ‘mučenje’. Oni su nezgodna ekipa, dosta dugo igraju zajedno i to je momčad puna haklera koja ako nametne svoj ritam može stvoriti probleme. Pokazali su to serijom u trećoj četvrtini. No, u posljednjoj dionici mi smo realizirali neke brze kontranapade, što sam i tražio od igrača, da ubrzamo igru i da se ne smijemo uspavati. Kazao sam im da će doći minute u kojima će oni ‘pasti’, tako se i dogodilo.”

“Na kraju je upisana lagana pobjeda. Nije pobjeda dolazila u pitanje, ali mi je na kraju neki mučan osjećaj, iako je završilo 19 razlike,” naglasio je Sesar poslije utakmice.

Ivan Vraneš, KK Gorica:

”Mislim kako je ovo bila teška utakmica i bitno je da smo na kraju izvukli pobjedu. Igrali smo timski, neki pojedinci su iskočili, to je naš stil. Igrali smo loše, a dobili smo gotovo 20 razlike i to je naša snaga. Dobar smo kolektiv, dobra je ‘kemija’, svatko daje sve od sebe i bitno je na kraju da pobjeđujemo” dodao je Ivan Vraneš.

 

Gordan Zadravec, trener KK Hermes Analitika:

”Mislim da je ovo bila zaslužena pobjeda Gorice. Mi smo radili previše grešaka, pali smo u zadnjoj četvrtini. Jednostavno, mi smo poluamaterska poluprofesionalna ekipa s igračima koji rade ili studiraju. Gorica je u ovom trenutku prejaka za nas i mi moramo tražiti ekipe koje su au pair s nama.”

Luka Ljubičić, KK Hermes Analitika:

”Teška utakmica za nas. Gorica je odlična ekipa složena od vrhunskih pojedinaca. Mi smo dobro trenirali cijeli tjedan, dobro smo parirali u prvoj četvrtini, a u drugoj malo slabije.  Kad god bi se oni  uspjeli odljepiti na 10 razlike mi smo se vraćali. Kasnije smo došli na 5 razlike ali kao da smo tu stali. Pukli smo i kao da smo ostali bez snage, a oni su samo pojačavali ritam. Jednostavno je do izražaja došla fizička i košarkaška kvaliteta.”

 

Gorica je ovom pobjedom zadržala mjesto u vrhu odmah iza Cibone.

U sljedećem kolu je prilika da se pobjedom protiv Sonik Puntamike igrači Josipa Sesara nametnu kao ozbiljan pretendent na jednu od prve 4 pozicije i na kraju prvenstva. Utakmica je na rasporedu 27. listopada u 19 sati.

 

 


Obavijest