Prijava

Vaša prijava

Pale su i Jazine!


Share

SONIK 19 13 19 16 67
GORICA 18 19 20 17 74

Tamo gdje su stali prošle godine, košarkaši Gorice nastavljaju i ove. Već 4. pobjeda u nizu u prvih 5. kola i Gorica se kao dio velike četvorke izdvojila na čelu tablice, a u leđa gleda samo Ciboni koja ima svih 5 pobjeda.

Međutim, nije sve bilo tako lako. Ovaj puta u Jazinama Gorica je naletila na tvrdi orah u obliku Sonik Puntamike.

U nervoznoj 1. četvrtini protkanoj brojnim greškama s obje strane Zadrani završavaju s pola koša prednosti.

Drugu četvrtinu igrači Josipa Sesara igraju brže i povezanije te na veliki odmor odlaze s +5 (32:37).

U 3. četvrtini razlika se penje i na dvocifrenih +11, ali domaćini su dobro skautirali Goričane i onemogućavaju brze kontre i općenito napadačku igru te u zadnjoj dionici dolaze na samo -3. Problem je i Mazalinovih 5 osobnih, a on je bio najraspoloženiji u goričkoj momčadi. Bez brzih kontri Gorica igra na postavljenu obranu i krvavo radi za svaki poen. Srećom, u samoj završnici Majcunić s 4 vezana poena rješava pitanje pobjednika. Izuzetno važna pobjeda za Sesara i Goricu na mjestu gdje će se mnogi poskliznuti.

Prošle godine Gorica je nekoliko ovakvih utakmica izgubila na pola koša ili 1 posjed, ali ovo je sada ekipa s još jačim karakterom koja zna doći do bodova i kada ne ide sve po planu.

A tu do izražaja dolazi momčad jer čak 11 igrača igralo je po 10 ili više minuta, a ovaj puta iskočili su Mazalin s 13 koševa i 14 skokova, po 12 su stavili Mašić i Vraneš, a Majcunić se zaustavio na 11 poena.

KOMPLETNA STATISTIKA

SNIMKA UTAKMICE

 

Trener Gorice Josip Sesar na kraju je bio itekako svjestan težine zadatka: “Jako teška utakmica. Taktičke postavke domaćeg trenera zadavale su nam određene probleme, ali smo gledali sve njihove utakmice i znali smo što nas čeka. Uvelike nam je i pomogla njihova skraćena rotacija igrača zbog ozljeda. Naglašavam kako je hrvatskoj košarci potrebna jedna ovakva momčad poput SONIK Puntamike i malo tko će odavde odnijeti bodove. Čestitam svojim igračima koji su sve izdržali jer se na ovakvim utakmicama gradi karakter.”

Šime Kraljević, trener domaćeg sastava: “Presudila su osobna bacanja, tri promašena na tri razlike za goste, i tu smo propustili veliku priliku. Inače,cijeli tjedan smo upozoravali na najveće kvalitete Gorice, tranzicija i napadačka igra, i to smo dosta dobro odradili. Mislim da se dižemo i vjerujem da će nam se negdje sve ovo propušteno vratiti”.

Igrač Gorice Mislav Brzoja vidno zadovoljan ovako je vidio utakmicu: “Odlično smo odgovorili na agresivnost domaćih košarkaša. Kroz treću četvrtinu smo se  odvojili i sačuvali prednost. Nije bilo lako, ali idemo utakmicu po utakmicu, imamo dobru širinu, timski duh i to se po rezultatima i vidi”. 

Iskusni Šime Špralja iskreno i otvoreno osvrnuo se na svoju igru:  “Odigrali smo solidnu utakmicu, ali večeras ja osobno ništa nisam odigrao niti iskoristio svoju minutažu. Osim moje igre, nedostajali su nam još neki ozlijeđeni igrači koji će prelomiti susret u našu korist”.

 

Sada nas čeka još jedno gostovanje. Ovaj puta u Osijeku, a tamo će biti još teže nego u Zadru pa očekujemo pravu bitku na parketu.


Savjetnički posjet