Prijava

Vaša prijava

Gorica preokrenula u zadnjoj minuti!


Share

OSIJEK 19 20 34 22 95
GORICA 24 25 19 28 96
Kakav triler u Osijeku. Nakon što je vodila cijelo 1. poluvrijeme Gorica je prosula prednost i gubila veći dio 2. poluvremena.
Pri -4 na 20 sekundi do kraja, zahvaljujući nekoliko promašenih slobodnjaka domaćih igrača i pametnoj taktici goričani dolaze u priliku za pobjedu. Kapusta pri -2 promašuje drugo slobodno bacanje kako bi se skokom došlo do lopte i zadnje prilike za iskupljenje. Brzoja je u korneru i u zadnjoj sekundi ispaljuje tomahawk. Trica!!!

Utakmicu je bolje otvorila gostujuća ekipa te dolazi do vodstva 10:2, nakon toga Bašić  i Kujundžić vraćaju svoju ekipu u igru, no Gorica svojom agresivnošću i zahvaljujući vrlo dobrom Mazalinu završava četvrtinu na plus pet.

Josip Sesar čestim izmjenama diktira visok ritam u 2. četvrtini u kojoj Brzoja i Vraneš održavaju prednost, a Mašić zatvara poluvrijeme tricom za  49:39. Početkom nastavka startna petorka Gorice spava dok se igrači trenera Domagoja Kujundžića  bude te agresivnom obranom, odličnom tranzicijom i prije svega kontrolom skoka dobivaju četvrtinu s plus 15 i prelaze u vodstvo. U zadnjoj četvrtini su se ekipe izmjenjivale u vodstvu te kod rezultata 92:88 za brokere, 36 sekundi do kraja suci dosuđuju nesportsku osobnu pogrešku Lovre Bašića na Borni Kapusti. 

Kapusta zabija oba slobodna bacanja, a u sljedećem napadu Vrijednosnice se uspijevaju obraniti. Nakon toga Gorici je svirana nesportska na Robertu Kujundžiću koji zabija samo jedno slobodno bacanje za 93:90.

Vrijednosnice imaju loptu u posjedu te je sviran faul na Maxwellu Darlingu koji također zabija samo jedno slobodno bacanje. U sljedećem napadu Gorice faul je na Mislavu Brzoji koji zabija oba slobodna bacanja za 94:92. Slijedi rasplet: Lovre Bašić je fauliran. Pogađa jedno, a promašuje drugo slobodno bacanje i Gorica kreće u napad 9  sekundi do kraja pri rezultati 95:92 za domaćine

Nakon faula na Kapusti on zabija prvo slobodno bacanje, drugo promašuje, skok u napadu hvata Brzoja, ali promašuje težak šut. Lopte se nekako dokopao  Kapusta koji ju šalje Mašiću na tricu. Promašaj, a nakon toga se lopta ponovno odbija do Brzoje koji zabija tricu sa zvukom sirene za konačnih 95:96 te veliko slavlje Goričana.

Izjave: Trener Vrijednosnica – Domagoj Kujundžić: Prvo poluvrijeme smo odigrali vrlo loše u obrani, drugo poluvrijeme smo odigrali fantastično. Dobili smo sa zvukom sirene tricu, imali smo priliku za pobjedu, dva slobodna bacanja na kraju koja smo promašili, da smo to riješili bila bi gotova utakmica. Čestitam ekipi Gorice i svojoj ekipi na fantastičnoj borbi.

Igrač Vrijednosnica – Robert Kujundžić: Teška utakmica, znali smo da će biti teška utakmica, na kraju smo nažalost u zadnjoj sekundi izgubili. Želim čestitati dečkima iz Gorice, idemo dalje u nove pobjede.

Trener Gorice – Josip Sesar: Mislim da smo dominirali prvim dijelom, međutim nismo ušli u drugo poluvrijeme kako treba. Mislim da sve zasluge za ovako sjajnu utakmicu idu treneru Domagoju Kujundžiću, odlično je skautirao, zatvorio nam je neke napade. Ovo na kraju je bio čiti “šah” puno sreće smo imali, trica Brzoje je presudila za pobjedu. Ja sam presretan, ali s druge strane mi je žao druge momčadi jer znam kakvi su ovo porazi.

Igrač Gorice – Mislav Brzoja: Čestitao bi ekipi Osijeka, odlično su trčali i skakali, ali presudio je jedan šut. Ovo je timska pobjeda, nastavljamo dalje utakmicu po utakmicu.

VROS: Bašić 21, Jordano 10, Turalija 2, Ćorić 17, Darling 13, Kujundžić 21, Buljević 4, Filipović, Starčević, Tomljenović, Dmitrović, Šarenac 7.

Gorica: Papac 3, Petrović 6, Kapusta 5, Vučić 5, Mazalin 16, Babić 7, Brzoja 18, Vraneš 12, Majcunić 13, Mašić 9, Macner, Miković 2.

KOMPLETNA STATISTIKA

SNIMKA UTAKMICE