Prijava

Vaša prijava

Nagrade Gorici


Share

U dvorani Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica svečanom akademijom obilježen je Dan Grada, a najvažniji dio večeri svakako je dodjela javnih priznanja osobama tj. udrugama koje su svojim djelovanjem osnažili grad Veliku Goricu.

Nagradu Grada Velike Gorice s likom Franje Lučića primili su: Filip Margić u znak zahvalnosti zbog predanog dugogodišnjeg rada na očuvanju kulturnog identiteta, na uređenju i uljepšavanju grada Velike Gorice. Marko Grigić zbog predanog rada i doprinosu u razvoju tehničke kulture te međunarodne promocije grada. Košarkaški klub Gorica u znak zahvalnosti zbog sportskih postignuća te posebice sportskog odgoja mladih košarkaša koji su dosegli zavidnu razinu kvalitete. Gordana Kovačić zbog predanog rada i doprinosa na očuvanju bogate folklorne tradicije i kulturnog identiteta Turopolja. Branko Puceković zbog doprinosa u kulturnom unapređenju grada te očuvanja tradicijske baštine Turopolja u više od 30 godina volonterskog rada. Drago Katulić zbog doprinosa društveno političkom životu grada u više od 50 godina aktivnog volonterskog rada. Dragutin Kovačević zbog razvoja rukometa. Katja Matković Mikulčić zbog obogaćivanja i očuvanja bogatog kulturnog identiteta grada.

-Grad se razvija iz godine u godinu, kontinuirano dosežemo sve veću razinu komunalnog standarda, grad svake godine obogaćujemo novim infrastrukturnim, ali i programskim sadržajima. Od malog naselja postali smo velika urbana sredina-, istaknuo je predsjednik Gradskog vijeća Neven Karas.

Gradonačelnik Dražen Barišić prisjetio se projekata u proteklih deset među kojima je posebno istaknuo rješavanje problema vrtićkih mjesta kao i jeftiniji javni prijevoz kao i veliku energetsku obnovu stambenih zgrada kojima je grad dobio novo lice.

-Grad smo s najvišom prosječnom plaćom u Republici Hrvatskoj i jedan od gradova s najnižom stopom nezaposlenosti, grad u kojem se trenutno gradi 4 000 stanova, a vrijednost na energetskoj obnovi zgrada prelazi iznos od 250 milijuna kuna-, istaknuo je Barišić.