Prijava

Vaša prijava

Preminuo Silvije Jenkač Jenki


Share

Velikogorički sport prerano je napustio još jedan velikan. U 62. godini iznenada je preminuo Silvije Jenkač Jenki, košarkaš i trener koji je odgojio brojne generacije goričkih košarkaša. Gotovo da i nema velikogoričkog košarkaša a da nije prošao kroz Jenkijeve ruke i svima se na najbolji mogući način urezao u sjećanje, bilo kao pedagog, bilo kao trener. Brojni su i primjeri gdje je nekada trenirao očeve, a sada i sinove tih nekadašnjih učenika. Živio je za košarku i svakome ko je želio pružio je sve svoje znanje.

Posebno uspješno je radio kao trener mlađih kategorija KK Gorica, ostvarivši impresivne rezultate poput drugog mjesto na prvenstvu Hrvatske za mlađe kadete ili trećeg na PH za košarkaše do 12 godina. Bio je jedan od pokretača KK Velgor i škole košarke, koja je u rujnu prošle godine priključena KK Gorica. S velikim planovima za budućnost, koji se tek sada moraju nastaviti. No, biti će nemoguće zamijeniti takvog trenera zbog kojeg su mnoga djeca zauvijek postala ovisna o kraljici igara s loptom.

Jenkač je dubok trenerski trag ostavio i u KK Zrinjevac, radio je i u Medveščaku, s djevojkama Radnika, u Maksimiru, Mediji, Karlovcu, Cedeviti, a bio je i na klupi seniora Gorice.
Svojevremeno je surađivao i s legendarnim velikanom Krešom Ćosićem, u kampovima vodio mladog Dražena Petrovića, jedan dio vremena bio je i pomoćni trener U-18 hrvatske košarkaške reprezentacije, a s velikim entuzijazmom posvetio se i projektu Basketball camp Croatia, koji je brinuo o najboljim mladim nadama hrvatske košarke.

Također, Jenki je za vrijeme aktivne igračke karijere obilježio jedno uspješno razdoblje velikogoričke košarke.

Jenki, hvala ti za sve.