Prijava

Vaša prijava

Mazalin izdominirao Analitičare


Share

Pomalo u sjeni tužnog događaja odigrana je danas utakmica 15. kola HT Premijer lige. Prije prvog podbacivanja lopte održana je minuta šutnje u slavu iznenada preminulom Silviju Jenkaču Jenkiju, treneru mlađih kategorija KK Gorica i KK Velgor.

Igrači Josipa Sesara sigurnom igrom došli su do pobjede kod posljednjeplasiranih Analitičara. Veći dio prvog poluvremena domaćini su dobro parirali i do pred sam kraj držali rezultatski priključak. Gorica je otvorila utakmicu s dosta promašenih trica, ali je malo po malo uspostavljala svoj ritam igre. Sredinom treće četvrtine Goričani su imali deset poena prednosti, ali zahvaljujući većoj igračkoj širini podižu intenzitet igre i do kraja utakmice ostvaruju uvjerljivu pobjedu. Najveći razlog poraza domaćih su čak 24 izgubljene lopte što su Goričani odlično kažnjavali laganim koševima iz protunapada. Posebno je raspoložen bio Lovro Mazalin koji je dominirao pod obručima i nemilice trpao koš domaćih igrača te odigrao svoju najbolju utakmicu u najvišem rangu domaće košarke.

Kod domaćih Svoboda je postigao 23 poena, Kordić 16 ali uz čak 9 izgubljenih lopti.

Kod Gorice se raspucao Mazalin s čak 43 poena i valorizacijom 53, uključivši 7 skokova, 5 asistencija i 3 osvojene lopte. Brzoja je dodao 14, a Majcunić  11 poena. Kapusta je također postigao 11 poena, a k tome dodao i 9 asistencija te mu je za dlaku izmakao doble-double učinak. Dvoznamenkast je još bio i Babić s okruglih 10 koševa.

KOMPLETNA STATISTIKA 

Zvonimir Mravak, trener Hermes Analitice: “Čestitke Gorici na pobjedi. Mi smo veći dio utakmice dobro parirali, ali nam je nedostajao skok zbog ozljede našeg prvog centra Rajiča. Nažalost, izgubili smo prevelik broj lopti što su vrlo kvalitetni gosti kažnjavali.”

Josip Sesar, trener Gorice: “Zadovoljan sam igrom i pobjedom. Trebalo je vremena da uspostavimo naš način igre što je domaćin odlično kažnjavao. Ipak, u drugom poluvremenu je došla do izražaja razlika u kvaliteti i čestitam svojim igračima na pobjedi”.

SNIMKA UTAKMICE – HKS TV