Prijava

Vaša prijava

Gorica rutinirano protiv Sonika


Share

 

Večerašnji susret između košarkaša Gorice i Sonik Puntamike započeo je minutom šutnje za iznenada preminulog trenera Silvija Jenkača Jenkija, voditelja omladinskog pogona KK Gorica i KK Velgor. Po prvi put nakon dugo vremena Jenki nije bio na tribini, ali njegov košarkaški entuzijazam zauvijek će ostati među Goričanima.

Zadrani su vrlo dobro otvorili susret te u uvodnih 3 i pol minute Marić, Jošić i Cvitković postižu 14 poena, a gosti vode 14:8. Josip Sesar tada poziva minutu odmora  poslije koje se Goričani bude i do isteka prvih 10 minuta polaganjem Kapuste izjednačavaju na 22:22. Majcunić otvara 2. četvrtinu tricom i u njoj se nastavlja dominacija domaćih igrača, a nakon još jedne trice Majcunića predost je dvoznamenkasta (37:27). Međutim, završnica ove dionice pripada gostima i s 4 vezana poena Jurjevića  na valiki odmor se odlazi s prednošću Gorice 47:40.
Treću četvrtinu tricom otvara Petrović i pokreće lavinu koševa domaćih koji u ovoj dionicu postižu čak 33 poena i Gorica odlazi na +25 (80:55). Međutim, ni tu nije kraj jer igrači Šime Kraljevića u zadnju dionicu ulaze kao da je na semaforu 0:0. Puntamičani punih 5 minuta ne dopuštaju Gorici ni poen. Barbaroša tricom i Palčić s 8 vezanih poena rade seriju 11:0 i vraćaju svoju ekipu u život.
Poslije 2 trice Bašića zaliha Gorice je još samo 12 poena (84:72), no Babić i Brzoja su precizni s linije slobodnih bacanja i domaćin mirno privodi utakmicu kraju s konačnih 91:74.
Gorica u svom stilu ima 5  dvoznamenkastih igrača, a ovaj puta najefikasniji je bio Ivan Majcunić sa 17 poena. Mislav Brzoja ugradio je 12 poena uz 5 skokova i 5 ukradenih lopti, a Petar Babić na 11 postignutih koševa nadodao je 8 asistencija. Marko Petrović se također zaustavio na 11 koševa, a Ante Mašić na 10.
U redovima zadarske ekipe Šime Špralja postigao je 14 poena, Dino Palčić 12, a Tomislav Cvitković 11.
Gorica ovom bitnom pobjedom osamostalila se na 3. mjestu i samo jedna pobjeda dijeli je od drugoplasirane Cibone. Zadar je za sada nedodirljiv na 1. mjestu. No, predaha nema za Sesarovu mašineriju jer već u petak Gorica je opet domaćin protiv VROS-a, a zatim nas čekaju uzbuđenja na Final 8 turniru Kupa Krešimira Ćosića.
Prošla godina bila je najuspješnija u povijesti goričke košarke, a ova sluti da će je nadmašiti!

 

Majcunić za 80:55 na kraju 3. četvrtine 

🏀
🏀
🏀

Majcunić za 80:55 na kraju 3. četvrtine

🏀
🏀
🏀
Može li Gorica preko stotke?
💯

Objavljuje KK Gorica, Velika Gorica u Subota, 18. siječnja 2020.

 

trica Petrovića na otvaranju 2. dijela:

trica Petrovića na otvaranju 2. dijela

🏀
🏀
🏀

Objavljuje KK Gorica, Velika Gorica u Subota, 18. siječnja 2020.

 

trica Vučića:

Trica Vučić

🏀
🏀
🏀

Objavljuje KK Gorica, Velika Gorica u Subota, 18. siječnja 2020.

 

trica Kapuste:

Kapustaaaaa

🏀
🏀
🏀

Objavljuje KK Gorica, Velika Gorica u Subota, 18. siječnja 2020.

 


Photo: nenad.mudrinic