Prijava

Vaša prijava

Gorica nadigrala Cibonu!


Share

CIBONA 29 24 13 18 84
GORICA 18 30 18 23 89

Mukotrpno su radili Sesar i njegovi igrači svakog dana tijekom pauze zbog utakmica hrvatske reprezentacije i plodovi rada došli su na vidjelo. U susretu 20. kola HT Premijer lige momčad Gorice priredila je veliko iznenađenje te u Draženovom domu svladala Cibonu s 89:84 i došla do svoje 14. pobjede.

Isti je par igrao i polufinale Kupa u Zadru  i tamo je Cibona teškom mukom izvojevala pobjedu, ali u Draženovom domu preokreta u korist Cibosa nije bilo. 

Početak susreta se odigrao kao i toliko puta do sad kad je Gorica igrala protiv najjačih iz lige. Igrači Josipa Sesara bili su napadački inferiorni, ali ovaj put nije funkcionirala ni obrana pa je Cibona iz reketa zabijala što je htjela.

Tako je ubačajima Krešimira Ljubičića domaća ekipa vodila s velikih 29:18 već nakon deset minuta. No u drugoj dionici se oslobodila ruka gostiju. Krenuo je izvana  zabijati Ivan Majcunić, a u prodore pod košem išao je nezadrživi Ante Gospić.

Klupa Gorice je odreagirala sjajno te su ušle i neke trice pa je šut za tricu  na poluvremenu bio 7/12 od čega  Majcunićeve tri. Sve je to dovelo do čak 30 zabijenih poena Gorice u drugoj dionici za smanjenje na 53:48 na poluvremenu. Ciboni trica nije bila bajna na 5/14, ali su zato Vukovi za dva gađali respektabilnih 14/17.

Nastavila se dobra napadačka rola Gorice i početkom drugog poluvremena. Četiri je poena vezao Milija MikovićBrzoja i Petrović su zabili dvije trice i utakmica je preokrenuta u korist gostiju. Do kraja dionice rezultat je ušao u egal pa se u posljednjih 10 minuta ušlo sa 66:66 na semaforu.

Bolje su Cibosi otvorili posljednju četvrtinu. Seriju od 10:3 su poveli Ramljak i Matic Rebec, ali se Gorica stabilizirala i preko ubačaja Ante Mašića dolazi natrag u ravnotežu, a onda i u novo vodstvo na četiri minute do kraja.

Nije bilo poena u sljedećoj minuti, a to je naravno išlo na ruku Gorici koja u posljednjih tri minute susreta ulazi s 80:78. Izjednačio je  Josip Bilinovac na 80:80, ali su se gosti pokazali kao tvrd orah te nisu htjeli posustati u završnici i prosuti sve dobro što su napravili. Točnije igrači Josipa Sesara se bacaju na glavu i rade seriju 9:4 za pobjedu.

Junaci su bili  Brzoja i Ivan Vučić sa slobodnim bacanjima, ali je apsolutno ključan koš susreta bila trica Borne Kapuste za 84:82 na minutu i pol prije kraja. Tim je ubačajem Gorica preuzela vodstvo koje do kraja nije ispustila te je slavila s 89:84.

U prvom velikom skalpu Gorice ove sezone najbolji je s klupe bio Majcunić s 15 poena, dok je 13 vrlo važnih i ključnih poena dodao Brzoja. Ante Gospić je svom bivšem klubu uvalio 11, a širinu goričkog kadra najbolje prikazuju 4 igrača s 9 poena: Mazalin, Miković, Vučić i Mašić.Kapusta je važnu tricu ugradio u šest poena, ali je sjajno dirigirao pobjedničkim napadom s čak 11 asistencija.

Cibona je ovim porazom pala na dvije pobjede zaostatka za vodećim Zadrom, a najbolji strijelac je bio Ljubičić s 15 poena. Poen manje je zabio Rebec, dok je 13 uz osam skokova ubacio Bilinovac.

KOMPLETNA STATISTIKA

SNIMKA UTAKMICE

 

U slijedećem kolu Gorica dočekuje vodeći Zadar, a bolje pozivnice od ovakve pobjede nema. Utakmica se igra u petak 6. ožujka s početkom u 18 sati.