Prijava

Vaša prijava

Mlađi kadeti do 1. pobjede poslije korona pauze

[]

Share

Mudrinić s 9 trica torpedirao goste iz Sesveta

KK Gorica – KK Sesvete 81:67 (21:20, 23:15, 22:22, 15:10)

Iako sve selekcije Gorice već nekoliko tjedana marljivo treniraju napokon se na goričke parkete vratila i natjecateljska košarka.

Nakon tromjesečne pauze uzrokovane korona krizom čast da se prvi bore za bodove imali su mlađi kadeti koji su u dvorani OŠ Novo Čiče dočekali vršnjake iz Sesveta. Nitko nije znao što možemo očekivati pogotovo jer trener Nikola Piacun nije mogao računati na gotovo cijelu visoku liniju (Pereković, Vuksan, Sliško, Vukadin), ali je bilo jasno da će ekipa ovisiti o nivou obrane i vanjskom šutu.

A šut je bio glavno oružje danas. Mudrinić, Ninić i Svetlošak stavljaju 7 trica u 1. poluvremenu, a odličnom pick and roll igrom ih nadopunjuje Baričić pa naši mladići odlaze na veliki odmor s +9 (44:35).

U 2. poluvremenu gosti podižu razinu obrane i takvom igrom na granici dozvoljenog dolaze na samo -1 (52:51). Tada se jedan njihov igrač nakon obaranja Mudrinića na parket unosi našem playu u lice uz neuobičajeni trash talk za ovaj uzrast. Međutim, taj se potez nije pokazao najmudriji jer Mudrinić uzvraća s tri trice za redom, a kasnije stavlja još dvije (ukupno 9!) pogađajući gotovo bez promašaja kao da u košarci ne postoji ništa lakše od šuta s perimetra. U tim trenucima odličan je i Svetlošak koji također pogađa tricu i dovršava nekoliko naših dobrih akcija. Gorica tako odlazi na nedostižnih +15 (78:63), a moral gostiju je slomljen i mladi Goričani  dolaze do novih bodova rezultatom 81:67.

KK Gorica: Mudrinić 41, Baričić 15, Svetlošak 14, Ninić 7, Stipić 2, Božić 2, Tomić, Lacić, Benedetti, Dragojević, Buzov

KK Sesvete: Rimac 21, Bjeliš 13, Žagar 12, B. Čorak 9, Mihaljević 7, Husić 5, Kuraja, Kulić, Kerhas, Čolak L.

 


Dovršeno asfaltiranje novog parkirališta