Prijava

Vaša prijava

Maj Kovačević u Gorici


Share

Veliko pojačanje za Goricu! Stigao Maj na početku kolovoza…

Maj Kovačevič (30), slovenski bek šuter koji je u karijeri nosio i dres Zadra, Splita, Krke, novi je igrač KK Gorice. Njegovim dolaskom najavljene su još veće ambicije velikogoričkoga kluba koji je i dalje aktivan na tržištu – traže se još dva ili tri igrača za popunu sad već vrlo zanimljivog rostera

Autor

E, sad već to počinje izgledati vrlo ozbiljno! S trećim danom kolovoza, vjetrovitog i kišnog, u Veliku Goricu stigao je Maj. Novo pojačanje košarkaša Gorice za povijesni iskorak u regionalnu ABA ligu 2 novi baš takvo ime – Maj Kovačevič je 30-godišnjak iz Novog Mesta, Slovenac, bek šuter, a dolazi iz Splita.

– Jako sam zadovoljan što sam se dogovorio s Goricom, nadam se početku jedne moje nove košarkaške priče, ali i svemu što čeka klub u ovako važnoj sezoni. Ide se u ABA ligu 2 i to mi je velik izazov, jedan od dva glavna razloga zbog kojih sam odabrao Goricu. Drugi je Josip Sesar! Veselim se radu s njim, vjerujem i napretku, jer riječ je o odličnom treneru, s kojim klub može napraviti novi korak u svom razvoju – rekao je Maj nakon što je potpisao ugovor.

Zadarski - #Maj Kovačević

Karijeru je Kovačevič započeo u Geoplin Slovanu, pa 2012. iz Slovenije preselio u Slovačku, igrao prvo za Nitru, pa onda za Komarno, a zatim završio u – BiH! Nakon sezone u Širokom dobio je priliku u Zadru, pa iz njega otišao opet kući, u Helios Domžale. Tamo je parao mrežice do odlaska u Krku, da bi na koncu niza završio u Splitu. Dakle, igrač je to s ozbiljnom košarkaškom biografijom, s puno minuta u prvom razredu regionalne košarke, sa sezonama u kojima je trice šutirao sjajnih 49 posto… Ukratko, pravi igrač, veliko pojačanje za Goricu.

Imao je prošle godine i tešku ozljedu, dugo je pauzirao, no sad je potpuno zdrav i spreman, gladan košarke.

– Ma jedva čekam da krenemo! Okupljamo se 6. kolovoza, a ja ću se na pripremama pojaviti potpuno spreman. Oporavak od ozljede trajao je dugo, ali sve je prošlo po najboljem mogućem planu i u prosincu sam se vratio na parket. Dogovor je bio da igram u nešto manjoj minutaži, ali ispalo je da sam igrao dosta… Dakle, vratio sam se, spreman sam – kaže Maj.

U Velikoj Gorici, na malo više od sat vremena vožnje od njegova Novog Mesta, Kovačevič će biti dio jedne potencijalno vrlo zanimljive priče. Josip Sesar i direktor Ljubo Prgomet slažu vrlo ozbiljnu momčad, koja sad već ima prilično jasne konture…

Maj Kovačević potpisao za Krku - Sport - 057info - Zadar

Na jedinici je Gorica pokrivena Bornom Kapustom i Matom Kalajžićem, šuterski par su Ivan Majcunić i Maj Kovačevič, na četvorci su Ante Mašić i Lovro Mazalin, na petici je Marko Baković. Jasno je, dakle, i na kojim će se pozicijama Gorica još pojačavati do početka sezone, ali dolazak Kovačeviča je zapravo konačna potvrda da i ozbiljni igrači iz regije prepoznaju da se u Velikoj Gorici gradi jedna sjajna priča.

– Zadovoljan sam, ovo je odlično odrađen posao uprave, dobili smo pravo pojačanje, ubojitog šutera, čovjeka koji može pokriti više pozicija, čovjeka koji je igrao košarku na visokom nivou… Radimo na još nekim pojačanjima, a ja se nadam da ćemo već do četvrtka, do početka priprema, završiti još možda i dva igrača – najavio je trener Sesar.

Maj Kovačevič > Player : ABA League

Dočekat će Kovačeviča i neka poznata lica, jer s Mazalinom je igrao u Zadru, s Kalajžićem u Splitu… A tko će ga još dočekati, koja su to dva ili tri igrača koji će zaokružiti gorički roster za velike stvari, doznat ćemo uskoro.