Prijava

Vaša prijava

NATJEČAJ „PIŠEM TI PISMO“ – „Pišem ti pismo, draga Zagorko“


“Pišem ti pismo…” natječaj je koji Gradska knjižnica Velika Gorica raspisuje kako bi obilježila Svjetski dan pisanja pisama – 11. svibnja. Natječaj se održava već 12. put i svake godine zaprimamo sve veći broj pisama iz čitave Republike Hrvatske, ali i susjednih zemalja.

Budući da se ove godine obilježava 150. obljetnica rođenja jedne od najvećih hrvatskih književnica Marije Jurić Zagorke, ove godine smo odlučili raspisati natječaj pod motom „Pišem ti pismo, draga Zagorko“. Prošlo je mnogo godina, promijenile su se države, političke i ekonomske prilike te pogledi na svijet otkad je Marija Jurić Zagorka živjela i djelovala. Što biste joj napisali iz današnje perspektive? Je li svijet danas napredniji ili ipak nije? Na što biste joj se požalili, s čime biste joj se pohvalili? Kako bi komentirali njezina književna djela i njena postignuća? Prenesite svoje misli na papir i krenite u osvajanje nagrada na natječaju „Pišem ti pismo“!

Pravila natječaja su sljedeća:

Natječaj je otvoren od 3. travnja do 3. svibnja 2023.

Pisma šaljite putem e-maila i to na adresu  pisemtipismogkvg@gmail.com

Pisma možete poslati i poštom na adresu Gradske knjižnice Velika Gorica:

Gradska knjižnica Velika Gorica
Za natječaj Pišem ti pismo
Zagrebačka 37
10410 Velika Gorica

U obzir za nagrade ulaze sva pisma koja do 3. svibnja 2023. pristignu na navedenu e-mail adresu ili na adresu Gradske knjižnice Velika Gorica.

Ove godine nagradit ćemo tri pisma, po jednog natjecatelja u svakoj od tri kategorije: Naj pismo odraslih, Naj srednjoškolsko pismo i Naj dječje pismo.

Pismo trebate potpisati šifrom (radi kasnije objave radova), svakako navesti kategoriju u kojoj se natječete i grad iz kojeg nam pišete.

Ako pisma šaljete putem e-maila, ne trebate slati svoje osobne podatke, već ćemo ih zatražiti naknadno od autora nagrađenih pisama.

Ako pisma šaljete poštom, u zasebnu manju zatvorenu kovertu priložite svoje kontakt podatke (ime, prezime i kontakt telefon).

Prijavom na Natječaj kandidat daje privolu je da se njegovi osobni podaci prikupljaju u svrhu provedbe natječaja u skladu s propisima koji uređuju zaštitu osobnih podataka.  Kandidati također ustupaju pisma na daljnju objavu te trebaju naznačiti pristaju li na objavu pisama pod punim imenom i prezimenom ili pod šifrom s kojom sudjeluju u Natječaju.

O naj pismima odlučit će prosudbeno povjerenstvo u sastavu dvaju knjižničara Gradske knjižnice Velika Gorica i jednog profesora hrvatskog jezika i književnosti.

Rezultati natječaja bit će objavljeni na web stranici knjižnice, a svi sudionici bit će osobno obaviješteni. Datum objave rezultata natječaja je Svjetski dan pisanja pisama, 11. svibnja 2022.

Nagrade (knjige i promotivni materijal) osigurava Gradska knjižnica Velika Gorica.