Prijava

Vaša prijava

Otvorenje izložbe Dalibora Andresa 5.9.2023. u Područnoj knjižnici Galženici


Dalibor Andres rođen je 1967 . godine u Sisku, gdje sada i živi. Diplomirao je i magistrirao elektrotehniku na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Njegov najdraži hobi je fotografija kojom se počeo baviti u osnovnoj školi. Napravio je, u to vrijeme i vlastiti aparat za povećanje crno-bijelih fotografija.

Ronjenjem se bavi od rane mladosti. Podvodni svijet uvijek ga je oduševljavao. Osim s aparatom za autonomno ronjenje, često pod morem fotografira roneći na dah.

Najznačajniji uspjeh mu je zlatna medalja osvojena na 16. Svjetskom prvenstvu u podvodnoj fotografiji koje se 2017. godine održalo u mjestu La Paz u Meksiku, koju je osvojio u kategoriji makro fotografije.

Kaže kako najviše voli zaroniti u more u ranojutarnjim satima, kada podvodni svijet još nije narušen dnevnim kaosom. Kao i svi mi, svjedok je stalnog uništenja podvodnog svijeta. Pojedini organizmi polako nestaju, a velikih riba gotovo više i nema u našem moru.

Ova prekrasna izložba vraća nas u tišinu mističnih plavih prostranstva. Otvorenje izložbe održati će se 5. rujna u 18,30 sati, dok će se fotografije moći razgledati od 5. do 30. rujna 2023. godine.