Prijava

Vaša prijava

U SVIJETU LIKOVNIH UMJETNIKA 5


Sportska skupina , DV Lojtrica

Projekt je ostvaren u mješovitoj sportskoj skupini djece u dobi od 3 do 7 godina. Odgojiteljice  su pribavile  sredstva koja su djeci omogućila istraživanje, manipuliranje i kombiniranje različitim materijalima (didaktičkim i prirodnim neoblikovanim). Aktiviranjem više senzornih područja kroz zajedničku igru i stvaralaštvo, različitim likovnim materijalima i sredstvima, djeca su imala priliku  istražiti i upoznati specifičnosti likovnog stvaralaštva određenog umjetnika.

Stvoreni su uvjeti u kojima su djeca poticana na promatranje, zapažanje, otkrivanje i opisivanje detalja, kritičko promišljanje i iznošenje vlastitih doživljaja likovnih djela.

Korištenje digitalnih medija, prijenosnog računala u skupini, omogućilo je dostupnost bogatstva digitalnih sadržaja o umjetnicima, a korištenje fotoaparata djeci je omogućeno stjecanje iskustva dokumentiranja vlastitih instalacija.

Sudjelovanjem  u projektu djeca su učila kroz vlastito iskustvo, međusobno surađujući razvijali su vještine komunikacije, socijalne i građanske kompetencije, timskim radom rješavali su problemske situacije te pronalazili nova inovativna rješenja. Umjetnička djela pridonjela su emocionalnom obogaćivanju i razvoju samopouzdanja u djece.

Umjetnici koje su djeca upoznala tijekom projekta su : Takashi Murakami (japanski suvremeni umjetnik),Mary Blair ( američka umjetnica), Pablo Picasso (španjolski slikar), Susan Shutan (američka umjetnica), Yayoi Kusama ( japanska umjetnica) i Sally Russell ( američka umjetnica).

Tekst: Lana Pešl, odgojiteljica