Prijava

Vaša prijava

Lektiraonica s Julijanom Matanović


U petak, 3. studenoga, održali smo Lektiraonicu, program poticanja čitanja za učenike srednjih škola koji Gradska knjižnica provodi već niz godina u okviru malog književnog festivala Turbooks.

Ove godine ugostili smo književnicu Julijanu Matanović na književnom susretu koji su vodili učenici Ekonomske škole Velika Gorica uz mentorice, profesorice hrvatskog jezika i književnosti, Sanju Mirenić i Ivančicu Kovačić te knjižničarku Ljiljanu Godinić. Julijana Matanović, ponajbolja hrvatska književnica s bogatim literarnim iskustvom, uvijek je rado viđena gošća u našoj knjižnici, a prilikom sudjelovanja na ovom književnom festivalu ugodno se iznenadila pitanjima srednjoškolaca i njihovim interesom za književnost.

Iza nas je još jedan uspješno odrađen mali književni festival Turbooks koji, uz potporu Grada Velike Gorice i Zagrebačke županije, doprinosi razvoju kulture čitanja na našim prostorima. Veseli nas što se mnogobrojna publika odazvala pozivu da upozna sjajne domaće autore i što se na svim susretima tražilo mjesto više u našoj knjižnici.